Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Wij Putten: Haags geld voor Halvinkhuizen

27 januari 2022 om 16:16 Overig

PUTTEN Gaat de gemeente Putten de gelden uit het regeerakkoord benutten voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Halvinkhuizen? Dat wil Wij Putten graag van het college weten.

 In het coalitieakkoord van de regeringspartijen in Den Haag is een miljard euro gereserveerd om de doelstelling van jaarlijks 100.000 nieuwe en betaalbare woningen te halen. Ook is er de komende tien jaar in totaal 7,5 miljard euro beschikbaar voor goede ontsluiting van nieuwe woningen. Een en ander sluit goed aan bij de ambitie van Wij Putten, verwoord in het verkiezingsprogramma: het versnellen van het bouwtempo naar 120 tot 150 woningen per jaar. Dit als antwoord op de gekte op de woningmarkt, die vooral voor starters de kansen beperkt.

Veel van die nieuwe woningen worden gebouwd in de nieuwe wijk Halvinkhuizen. Omdat er in het land veel projecten moeilijk van de grond komen, valt te verwachten dat veel gemeenten voor ondersteuning in Den Haag aankloppen. Wij Putten ziet mogelijkheden om voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Halvinkhuizen van de regelingen gebruik te maken en wil voorkomen dat de gemeente Putten straks achter het net vist. Met de vragen wil Wij Putten helder krijgen of het college bereid is het voorbereidende werk te doen, zodat de gemeente Putten straks in de startblokken staat als het geld beschikbaar komt.

Wij Putten heeft gevraagd om snelle beantwoording van de vragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie