Heerlijke dag op de Mariahoeve - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Heerlijke dag op de Mariahoeve

1 aug, 10:57 Overig Ko van Schaik
Er was veel belangstelling voor het Oogstfeest
Er was veel belangstelling voor het Oogstfeest

PUTTEN Eindelijk vond afgelopen zaterdag het Oogstfeest weer plaats waar Putten drie jaar lang op heeft moeten wachten. Het was een zeer groot succes. Wellicht doordat er zo lang naar uitgekeken was. Wellicht door het mooie weer. Maar in elk geval zeker door de enorme inzet van de vele vrijwilligers van het zeer gezellige team dat museumboerderij de Mariahoeve draaiende houdt.

De rogge stond er mooi bij dit jaar, waardoor het oogsten de vele zweetdruppels van de harde werkers meer dan waard was. Het is altijd indrukwekkend om de mannen in hun ouderwetse boerenkloffie op traditionele wijze met oud gereedschap en oude machines het oogst- en dorswerk werk te zien verrichten. 

Bakker Piet van Bentum bakte die dag in de oude oven in het bakhuisje van de gezusters Van den Brink zijn brood. Het smaakte heerlijk. De vele kraampjes zorgden voor een mooie aankleding, waar honing, jam, rode zakdoeken, schilderijen en nog veel meer bekeken en zelfs gekocht werden.

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.