Deze week staat de Roosendaalseweg centraal in Een Straatje Om....
Deze week staat de Roosendaalseweg centraal in Een Straatje Om.... Sarah Westphal
Een Straatje Om...

Roosendaalseweg; Al eeuwen een begrip in Putten

24 augustus 2022 om 11:38 Overig

PUTTEN Overal op straat is een stukje geschiedenis te vinden. In Een Straatje Om... vraagt de redactie naar de onbekende weg en probeert ze de oorsprong van Puttense straatnamen te achterhalen. 

Het is één van de langste wegen van Putten: de Roosendaalseweg. De weg is genoemd naar boerderij De Roosendaal, die te vinden is bij de kruising van de Roosendaalseweg met de Beulekampersteeg. Ook de Beulekampersteeg is naar een boerderij vernoemd: de Beulekamp in Nijkerk.

DE ROOSENDAAL De voorganger van De Roosendaal, die zich op een andere plek in het buitengebied van Putten bevond, werd al voor het eerst genoemd in 1773. Deze eerste, vrij kleine boerderij bevond zich op het Hellerveld, waar verschillende kleine boerdijen te vinden waren. Zo’n kleine boerderij wordt ook wel een ‘keuterij’ genoemd. De huidige boerderij is in 1920 gebouwd en is een stuk groter, dan toen de keuterij zich op Hellerveld bevond.

Een boerderij met historie dus, die nu al generaties lang in handen is van familie Van de Kamp, zo is te lezen op de website van De Roosendaal. In 1921 nam een lid van deze familie, Jan van de Kamp, de boerderij over. Na de aankoop, met daarvan een handgeschreven bewijs, is De Roosendaal niet meer uit handen van de familie Van de Kamp geweest.

SPEEL - & BELEEFBOERDERIJ Sinds 2013 is het boerenbedrijf in handen van Christian en Sabine van de Kamp. Zij werken samen met hun (schoon)ouders en hebben er in 2017 in Speel- & Beleefboerderij geopend “als neventak”, schrijven ze op hun website. Hier bieden ze kinderen en hun ouders een boerderijbeleving en is er ruimte om te spelen en te terrassen.

Sarah Westphal

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie