Afbeelding
Eigen foto
Fabrieksterrein

Evenementen

Overig

Ik herinner mij één jaarlijks evenement in Putten waar ik als kleine jongen echt naar uitkeek. ’s Ochtends was ik al vroeg buiten om te kijken naar de voorbereidingen bij ons in de straat. Het wegdek werd geveegd en er werden luidsprekers opgehangen aan de lantaarnpalen. Op een gegeven moment zag je steeds meer buren met buitenstoelen op de stoep verschijnen. De muziek ging aan op de luidsprekers en je ging ervoor klaarzitten om af te wachten wat er ging komen. Misschien had je het al herkend, dit evenement was de jaarlijkse wielerronde van Putten georganiseerd door buurtvereniging Marpibema. 

We woonden in het midden van een lang recht stuk van het parcours en het zou me niet verbazen als de wielrenners met ruim 50 km/u bij ons voorbij kwamen. Ergens vonden we het daarom vooral ook wel een beetje spannend. Bij het oversteken moest je extra goed uitkijken of de sponsorwagen van de BDU en de wielrenners eraan kwamen. Een aantal jaren werden tijdens deze wielerronde ook Solex-races gehouden. Dat beeld dat de Solex-rijders vanaf de Bosrand helemaal wild trappend de bocht omkwamen om weer snel vaart te maken voor het rechte stuk bij ons is onvergetelijk. Dit evenement is er al jaren niet meer.

Of er in Putten genoeg te beleven is in het (winkel)centrum komt de laatste tijd regelmatig weer terug in het nieuws. Ook omdat een aantal politieke partijen een grote hoeveelheid evenementen zien als een soort van welzijnsverhogend ideaal voor de Puttenaar en de gasten in Putten. 

De braderie in buurgemeente Ermelo wordt regelmatig als voorbeeld gebruikt hoe het ook in Putten weer zou moeten. Ik ben er nooit geweest. Ik weet niet waarom maar ik heb helemaal niets met het centrum van Ermelo. Wat mij wel opvalt is dat als ik iemand hoor over de braderie van Ermelo dat er vooral gesproken wordt op welke terrassen er allemaal aangeschoven is en welke ijsjes er allemaal gekocht zijn. Voor mijn gevoel is zo’n braderie een evenement waar je heengaat met veel andere mensen die ook niets kopen, maar het net als jij als reden gebruiken om op een terras of bij een ijssalon terecht te komen. Ik herinner het me ook nog zo bij de braderieën en later de zomermarkten in Putten. Na een kort rondje verplicht kraampjes kijken, kwamen we altijd zo snel mogelijk uit op een terras aan het begin van de Dorpsstraat.

Het is dus eigenlijk net als bij die wielerronde. Ik vond het vooral leuk vanwege al die snoepjes, ijsjes en drankjes die we als kleine kinderen allemaal van de buren kregen. Met het wielrennen zelf had ik toen en nu echt helemaal niets.

Martijn Fabriek

advertentie
advertentie
Afbeelding
SDC Putten verliest van tiental HBOK 22 uur geleden
Afbeelding
Ziekenhuis St Jansdal zoekt nieuwe leden cliëntenraad 29 sep, 10:44
Afbeelding
Grondwaterstanden in Gelderland nog laag ondanks regen van afgelopen weken 29 sep, 08:00
Afbeelding
Grondlegger van Open Doors Anne van der Bijl overleden in zijn woonplaats Harderwijk 28 sep, 15:26
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 27 sep, 16:11
Logo
Afbeelding
‘Putten op weg naar de kerst’ 27 sep, 15:14
Afbeelding
Voetganger op zebrapad geschept door auto 27 sep, 06:38