Mark Bakker over voorbereiding SDC Putten
Mark Bakker over voorbereiding SDC Putten Marco Jansen

Nipte bekerwinst voor SDC Putten

25 oktober 2022 om 10:12 Overig

DRONTEN SDC Putten plaatste zich moeizaam voor de volgende bekerronde. Vierdeklasser Reaal Dronten wist de spanning lang in de wedstrijd te houden. Uiteindelijk was het doelpunt van Jesse Schuin gemaakt in de 21ste minuut voldoende om verder te gaan.

,,Het is zo’n typische wedstrijd die vooraf maar op één manier kan eindigen, met een grote overwinning voor ons. Elke andere uitslag is een teleurstelling. Het verschil was niet zo groot als we wilden’’, sprak coach van SDC Mark Bakker, die Reaal Dronten daarvoor ook de credits gaf. ,,Zij deden het hartstikke goed en speelden moedig. Een aantal spelers heeft vaardigheden aan de bal en durfde te voetballen. Vanuit de omschakeling lieten ze goede dingen zien. Wij speelden in een te laag tempo, met te weinig positiewisselingen en te weinig bereidheid om loopacties te maken.”

In de 21e minuut viel de enige treffer; uit een voorzet van Joshua Driehuis kopte Jesse Schuin raak. Vijf minuten later leek de thuisploeg 1-1 te scoren, maar de goal werd afgekeurd door buitenspel. Doordat de 0-1 op het scorebord bleef staan, hield Reaal Dronten hoop op een stunt. ,,Het brak niet bij hun en ons kostte het daardoor extra kracht en energie. Dan krijg je zo’n typisch potje dat je alleen maar kunt verliezen. Uiteindelijk winnen we, maar voelt het een beetje alsof we verloren hebben.” Pluspunt voor Bakker was dat hij een aantal spelers in nieuwe koppeltjes samen zag spelen, achterin en voorin, en dat onder 23 spelers Ramon van de Koot en Koen van Leeuwen speeltijd kregen. Voor de laatste was het zijn officiële debuut. 

SDC Putten staat zaterdag weer een opponent van een andere orde te wachten als Zuidvogels op bezoek komt. De ploeg uit Huizen geldt al jaren als een hoogvlieger in de eerste klasse. Bekende spelers zijn Richard Gooijer en Mauro Franken die bij SDC Putten hebben gespeeld. ,,We kunnen een andere wedstrijd verwachten dan de laatste weken, omdat Zuidvogels ook het spel zal willen maken. Na zaterdag weten we wel een beetje hoe we er op staan.” Wel is het voor de trainer afwachten wie er speelklaar zijn. Afgelopen zaterdag miste SDC Putten negen spelers. ,,We hebben veel spelers met pijntjes.”

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie