Sportpark Putter Eng
SDC Putten Sportpark Putter Eng Henk Hutten

SDC Putten geeft juiste reactie tegen De Meern

10 oktober 2022 om 12:48 Voetbal

PUTTEN SDC Putten toonde goed herstel na de uitglijder tegen HBOK en rolde De Meern met 6-1 op. Het was de juiste reactie die trainer Mark Bakker van zijn elftal wilde zien. ,,De groep was dit ten eerste aan zichzelf verplicht en daarna aan alle mensen eromheen.”

,,Het grootste deel van de wedstrijd hebben we als een team gespeeld. Zowel verdedigend als aan de bal, waar we meer initiatief en lef toonden. Er werd leiding genomen in het veld, spelers hielpen elkaar. Basisvoorwaarden om te presteren waar we de afgelopen week echt op hebben gehamerd.”

De 1-0 viel na 29 minuten door Steijn van Ark. Een inzet van Giovanni Hiwat kwam via de lat terug en Van Ark schoot de rebound goed in. Drie minuten later maakte Hiwat ook 2-0 door met links de bal in de bovenhoek te krullen.

,,De Meern probeerde na rust nog wel in de wedstrijd te komen, maar toen Hiwat in de 52e minuut een vrije trap scoorde was het wel klaar. Hij scoorde via de onderkant van de lat en de bal was over de lijn. De wedstrijd was daarna onder controle.”

Kevin Schmidt kwam in de 70e minuut in het veld en had 11 minuten later een hattrick had geproduceerd. ,,De goals vielen allemaal in de zestienmeter na een rebound of assist waarbij hij gretig was om de goal te maken.” De 3-0 na 73 minuten viel na een pass van Jesse Schuin tussen de verdediging en keeper, die Schmidt bij de tweede paal binnen liep. De 4-0 was een rebound nadat Schuin op aangeven van Joshua Driehuis de paal had geraakt. Na een goede pass van Ramon van der Koot uit onder 23 kon Schmidt na 81 minuten zijn derde maken. Bob Prins scoorde nog de eretreffer voor De Meern.

Bakker: ,,Ramon, een linksbenige verdediger, zat deze keer bij de selectie omdat Lucas Veenendaal en Josh van Lier aan de linkerkant geblesseerd waren. Gelukkig konden we hem bij deze stand wat speelminuten gunnen en mooi om te zien dat deze Puttense jongen positief opvalt en gewoon mee doet. Ook was ik blij met dat er enorm veel jeugdspelers aanwezig waren en zich lieten horen door zingen en trommelen. Leuk voor de sfeer en het geeft ons een boost.”

Bakker verwacht dat SDC Putten de lijn doortrekt naar komende zaterdag voor Veluwse streekderby tegen Nunspeet.