SDC Putten
Sportpark Putter Eng
SDC Putten Sportpark Putter Eng Henk Hutten

SDC Putten veroordeeld tot de nacompetitie

Voetbal

PUTTEN SDC Putten verloor de laatste competitiewedstrijd met 3-1 van Eemdijk. Hierdoor eindigde de ploeg van trainer Mark Bakker als 13e in de hoofdklasse B en werd daarmee veroordeeld tot de nacompetitie. Om volgend jaar ook in de hoofdklasse actief te zijn, zal SDC Putten moeten afrekenen met eersteklasser Nootdorp of DZC’68.  

Het gewenste scenario kwam niet uit voor de Puttenaren, al maakte concurrent De Dijk, dat vooraf een punt meer had, wel een misstap tegen NSC Nijkerk. SDC Putten zou bij winst De Dijk hebben gepasseerd, maar was daartoe niet bij machte en kon een nederlaag niet voorkomen. „We werden op de hoogte gehouden en wisten hoe het daar live stond. We hadden moeten winnen.”

SDC Putten kwam na bijna een halfuur nog wel op voorsprong door Steijn van Ark, die rand zestien binnenschoot uit een aanval via Bart Posthouwer en Jefta van den Broek. „Dat was wel tegen de verhouding in. De eerste helft hadden we veel moeite met het spel van Eemdijk, waar we geen grip op hadden. Zij kregen een aantal kansen. Dan moet je de voorsprong koesteren, maar vier minuten later was het alweer 1-1. Dat was ook zeker de verhouding. Na de gelijkmaker van Selimi gingen de teams met 1-1 de rust in. „We zeiden in de rust dat we een nieuwe voorsprong over de streep moesten trekken. Eemdijk haalde er wat basisspelers uit en wij kwamen veel beter in ons spel en konden ze onder druk houden.’’ Lucas Veenendaal schoot op de keeper en de rebound werd gemist door Bart Posthouwer. De eerste keer dat Eemdijk over de middenlijn kwam, ging het echter mis. „Bij een ingooi werd de bal teruggespeeld en onze keeper Joar Terpstra schoot de bal bij de spits (Jesper van Dalen) in zijn voeten en hij scoorde. Dat gaf een machteloos gevoel. We moesten daarna in de achtervolging maar de meesten werden te onrustig, gehaast en onzorgvuldig. Eemdijk kon vrijuit spelen en was uit de omschakeling redelijk gevaarlijk. Toen wij in de eindfase echt voor het doelpunt gingen viel de 3-1. Het was geen goede tweede helft, het was echt een matige wedstrijd. We hadden de kans maar hebben die niet gepakt.”

SDC Putten speelt afhankelijk van de winnaar op 11 juni tussen Nootdorp en DZC’68 uit of thuis op 18 juni. „Als Nootdorp wint spelen we uit en als DZC wint thuis’’, aldus Bakker die hoopt op een thuiswedstrijd. „Het loterij gehalte wordt alleen maar vergroot omdat het over één wedstrijd gaat. Zaterdag zijn we niet goed met de spanning omgegaan, dus daar moeten we van leren.”

Marco Jansen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven 8 aug, 11:02
Afbeelding
Wasdroger in brand op bovenverdieping restaurant 6 aug, 19:32
Afbeelding
Binnen bij Bezoekerscentrum Nunspeet: Ontdek de Veluwse natuur Uitjes in de regio 6 aug, 15:05
Logo
Afbeelding
Historisch museum De Tien Malen: een kijkje in de geschiedenis van Putten Uitjes in de regio 5 aug, 15:21
Afbeelding
Echte mensen bij het Marius van Dokkum Museum Uitjes in de regio 5 aug, 14:46
Afbeelding
Geslaagde start van kermis Putten 5 aug, 09:16
Afbeelding
Provincie Gelderland vaart voor het eerst mee met Pride Amsterdam 5 aug, 08:45