Sportpark Putter Eng
SDC Putten Sportpark Putter Eng Henk Hutten

SDC Putten pakt in slotfase punt

25 mei 2022 om 15:08 Voetbal

PUTTEN Door een late treffer van Rob Buter hield SDC Putten een punt over aan de uitwedstrijd tegen Flevo Boys. Tien minuten nadat hij was ingevallen, schoot de verdediger de bal binnen: 1-1.

Trainer Mark Bakker vond dat de wedstrijd daarmee een uitslag kreeg die recht deed aan het spelbeeld. „Dit was echt een wedstrijd voor een gelijkspel. Als zij de goal niet hadden gemaakt, was het misschien wel 0-0 gebleven. Je moet elk punt koesteren, zeker als je op een achterstand staat.”

Bakker vond zijn ploeg aardig beginnen en aan de bal beter dan Flevo Boys. „De eerste 20 minuten gaven we nog niks weg, maar daarna kwamen zij wel een paar keer uit de omschakeling gevaarlijk in onze zestien met een puntertje en een afstandsschot.’’

SDC Putten had niet de macht om grote kansen te creëren, al kreeg de ploeg wel veel vrije trappen en corners. „Flevo Boys deed het verdedigend heel goed en won op het middenveld en achterin veel persoonlijke duels. Hun spelers waren fysiek allemaal groter en sterker dan onze jongens. Ze maakten het ons moeilijk ons voetbal te spelen.’’

Na rust deed Bakker een verdedigende aanpassing met een extra man op het middenveld, waardoor de counters minder gevaarlijk waren, maar SDC Putten zelf ook minder initiatief had. „We konden niet overal doorheen combineren en kregen weinig kansen.’’ Flevo Boys kwam op 1-0 doordat Yumé Ramos een bal vanaf de zijkant nog net met zijn teen raakte, en zo van richting veranderde. „Via keeper Joar Terpstra zijn elleboog ging de bal in het doel. Waarschijnlijk was hij anders voorlangs gegaan.’’

Op het eind kwam SDC Putten alsnog langszij. Rob Buter, die tien weken gerevalideerd had na een geblesseerde binnenband van zijn knie, schoot in de 88e minuut raak nadat de bal opnieuw was ingebracht. „Hij maakt zijn rentree met een goal: mooi voor hem en voor ons.’’ Beide teams kregen nog een kans: Bat Posthouwer kwam net te kort om in te koppen en Buter maakte een overtreding bij een kansrijke uitbraak van Flevo Boys, wat hem geel kostte.

SDC Putten speelt zaterdag thuis tegen RKAV Volendam, volgens Bakker de best voetballende ploeg van de hoofdklasse B. „We willen ons direct veilig spelen, maar dat zal niet makkelijk worden met ons programma.’’