SDC Putten
Sportpark Putter Eng
SDC Putten Sportpark Putter Eng Henk Hutten

SDC Putten verliest van tiental HBOK

Voetbal

PUTTEN SDC Putten kon zaterdag tegen HBOK niet profiteren van een half uur spelen met een man meer. De Puttenaren moesten een 1-0 achterstand zien weg te werken, maar slaagden daar niet in. „We stonden niet met de juiste uitstraling in het veld.”

Bakker had een meer dan vervelend gevoel overgehouden aan de uitwedstrijd bij HBOK en was boos over de manier waarop SDC Putten zich presenteerde in Amsterdam. „We begonnen heel slecht aan de wedstrijd en hadden voetballend veel te weinig initiatief. We deden domme dingen maar verloren vooral veel duels, omdat we te laat waren of heel slecht verdedigden.”

Thodorie Velanas kon een gevaarlijke voorzet nog onderscheppen, maar een minuut later was het wel raak. Romello Austin, zocht Jordy van Selm op snelheid op, kapte hem uit en gaf de voorzet die Dennis Kaars binnenkopte. Een prima actie van die buitenspeler. Maar van tevoren hebben we duidelijk besproken dat we Dennis Kaars niet vrij mochten laten staan in de zestien, want dan is het een topspits. Nu kon hij veel te vrij voor de goal inkoppen.” De trainer vond dat zijn ploeg zich teveel liet afleiden door de omstandigheden: klein veld, clubgrensrechter, kleine kleedkamer. Een rode kaart voor HBOK na een uur bracht daar geen verandering in. „Na een kwartier waren de verhoudingen wel gelijk. Maar onze schoten gingen allemaal over of naast en als zij op goal schoten moest de keeper een redding verrichten.”

Bakker spreekt van een harde les. „Onze presentatie paste niet bij wat we hebben uitgesproken: dat we om promotie willen spelen. Dat straalden we niet uit. Als je minder voor de dag komt, moet je zorgen dat je duels wint en niks weg geeft. Dit mag een ieder zich aanrekenen. Behalve Thodorie Velanas en Jefta van den Broek, die als hij werd aangespeeld nog wat dreiging had, en Thomas van der Wal, die onverwacht zijn eerste basisplaats had omdat Lucas Veenendaal ziek afhaakte, haalde volgens Bakker niemand zijn niveau.

Zaterdag treft SDC Putten thuis De Meern, dat vorig seizoen kampioen werd in de tweede klasse B.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal griepgevallen opnieuw laag, maar epidemie nog niet voorbij 9 uur geleden
Afbeelding
NS: meeste treinreizigers checken nog niet meteen in met bankpas 1 feb, 08:00
Logo
Afbeelding
Leerlingen adopteren voorstelling 31 jan, 11:32
Afbeelding
SDC Putten heeft fijn weekend; winst op FC De Bilt, concurrentie verliest 31 jan, 11:00
Afbeelding
De Meeuwen stelt teleur 31 jan, 09:42
Afbeelding
Huismus het meest gespot tijdens Tuinvogeltelling in Gelderland 31 jan, 08:00
Logo
Afbeelding
Burgemeester Lambooij blijft aan 30 jan, 14:00