Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Provincie Gelderland pakt Oude Rijksweg in Putten aan

Overig

PUTTEN De Provincie Gelderland kapt op 8 en 9 december 22 bomen. Daarvoor in de plaats komen 22 nieuwe bomen langs het traject N303 en vijf bomen bij het kruispunt N303 (Oude Rijksweg) en de Zuiderveldweg. Het gaat om verschillende soorten bomen in verband met de soortenrijkdom. De gemeenten Ermelo en Putten hebben een kapvergunning afgegeven. Verkeersregelaars leiden het verkeer langs de werkzaamheden.

De kap van bomen is nodig om ruimte te maken voor verkeersveiligheidsmaatregelen aan de weg. Deze maatregelen maken onderdeel uit van het groot onderhoud aan de N303 tussen Putten en Ermelo. Met gemeenten Ermelo en Putten en politie verkende de provincie de knelpunten die tegelijk met het onderhoud worden aangepakt. De werkzaamheden staan gepland voor juni en juli 2023. 

Zo wordt het fietspad verbreed en komt er een middenberm tussen de 2-rijrichtingen op de N303 om het oversteken hier veiliger te maken. Bij de afslag Laak-N303 is nu nog een onveilige oversteek voor (brom)fietsers. Het oversteken is straks niet meer mogelijk. Er komt een fietspad in twee richtingen tussen de Laak en de verkeerslichten bij kruispunt N303-Harderwijkerweg. De fietsers worden zo via een 2-richtingen (brom-)fietspad aan de zuidzijde naar het kruispunt geleid. Via het kruispunt met verkeerslichten kunnen fietsers en brommers veilig oversteken. 

Aan de Oude Rijksweg (N303) in Putten ligt iets ten noorden van de bebouwde kom het tankstation. Het gemotoriseerd verkeer vanuit Ermelo kan niet goed bij dit tankstation komen vanaf de N303. Hierdoor ontstaan gevaarlijke verkeerssituaties. De geleiderail bij tankstation BP Putten wordt daarom verlengd, zodat de inrit versmalt. Meer informatie is te vinden op de website van de provincie www.gelderland.nl/N303-Putten-Ermelo.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal griepgevallen opnieuw laag, maar epidemie nog niet voorbij 9 uur geleden
Afbeelding
NS: meeste treinreizigers checken nog niet meteen in met bankpas 1 feb, 08:00
Logo
Afbeelding
Leerlingen adopteren voorstelling 31 jan, 11:32
Afbeelding
SDC Putten heeft fijn weekend; winst op FC De Bilt, concurrentie verliest 31 jan, 11:00
Afbeelding
De Meeuwen stelt teleur 31 jan, 09:42
Afbeelding
Huismus het meest gespot tijdens Tuinvogeltelling in Gelderland 31 jan, 08:00
Logo
Afbeelding
Burgemeester Lambooij blijft aan 30 jan, 14:00