Afbeelding
Teun van Bloemendaal

Henk van de Kamp is al vijftig jaar lid van Rood-Wit’58 en werd in het zonnetje gezet

Overig

PUTTEN Henk van de Kamp is al vijftig jaar lid van zijn club Rood-Wit’58. Samen met nog zes andere jubilaressen werd hij hiervoor dinsdagavond in het zonnetje gezet tijdens de algemene ledenvergadering.

Henk was veertien jaar toen hij lid werd van Rood-Wit en daar begon zijn lange carrière bij deze lokale voetbalclub. ,,Ik ben opgegroeid in Huinen en zat uiteraard op School Huinen. Daar werd mijn interesse voor voetbal gewekt. Aris Huijgen was de meester in de vijfde klas en op donderdag gingen de meisjes handwerken en de jongens mochten dan sporten. Zo kwam ik in aanraking met voetbal en daar werd de basis gelegd. Wij woonden tegenover de school en daar was een half voetbalveldje. Ik heb hier heel wat uren doorgebracht.” 

,,Van mijn ouders mocht ik niet op voetbal. Gert Vermeer was toen jeugdsecretaris bij Rood-Wit en hij was naar mijn ouders gegaan om te vragen of ik mocht voetballen. Maar dat mocht niet. Eigenlijk deden alleen de kerk en de boerderij ertoe, sport was niet belangrijk.” Henk ging vaak stiekem met zijn vriendjes mee naar Rood-Wit om voetbal te kijken en sinterklaas te vieren. ,,Ik kreeg dan natuurlijk niets, omdat ik geen lid was. Toch vond ik het fijn om daar te zijn. Maar toen ik veertien jaar was en op de MAVO zat heb ik mezelf opgegeven bij Gert Vermeer. Er heerste in die tijd nog een rauwe mentaliteit op het voetbalveld. Het was hard werken en we waren niet lief voor de tegenstander. Ik heb tot mijn 34e jaar gevoetbald. En hier erg veel plezier aan beleefd.”

Henk heeft zich al die jaren ook enorm ingezet voor zijn club. Zo is hij jeugdleider en trainer en was hij jarenlang lid van de sponsorcommissie en verzorgde het clubblad. ,,In het begin samen met Annemarie Hop. Annemarie deed de redactiewerkzaamheden en ik verzorgde de advertenties. Dat heb ik 25 jaar gedaan. Ik ben begonnen met het clubblad, later kwamen daar de reclameborden bij. In 2000 ben ik ook voor shirtsponsors gaan zorgen. In 2010 hadden we de boel voor alle teams helemaal voor elkaar.”

Ook heeft Henk zich van 1998 tot 2000 ingezet als jeugdvoorzitter en tot op de dag van vandaag is Henk nog actief als scheidsrechter. Dat doet hij sinds 1978 en hij fluit wekelijks een wedstrijd. Henk pakt zijn diploma van de KNVB erbij. ,,Mijn motto als scheidsrechter is dat de bal moet rollen. Zolang de bal rolt heb je als scheidsrechter geen probleem. Ook eerlijk fluiten vind ik erg belangrijk. Als scheidsrechter van Rood-Wit probeer ik neutraal te fluiten. Ik ben de gastheer van de club en werk in dienst van de KNVB.”

Henk laat veel oude foto’s zien en haalt herinneringen op. ,,Dit is de foto van het vijftigjarig jubileum van Rood-Wit. We hadden toen dertien jeugdteams.” Ook leuke herinneringen heeft Henk aan de tijd dat de voetbalclub van hun terrein een ijsbaan maakte en dat er rommelmarkten werden gehouden. ,, Dat deden we om de clubkas te spekken. Vooral de ijsbaan leverde erg veel geld op dankzij de opbrengsten van de kantine. Ik was lid van de werkgroep en samen zetten we onze schouders er onder. Deze activiteiten zorgden ervoor dat we uit de rode cijfers kwamen.”

Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal griepgevallen opnieuw laag, maar epidemie nog niet voorbij 9 uur geleden
Afbeelding
NS: meeste treinreizigers checken nog niet meteen in met bankpas 1 feb, 08:00
Logo
Afbeelding
Leerlingen adopteren voorstelling 31 jan, 11:32
Afbeelding
SDC Putten heeft fijn weekend; winst op FC De Bilt, concurrentie verliest 31 jan, 11:00
Afbeelding
De Meeuwen stelt teleur 31 jan, 09:42
Afbeelding
Huismus het meest gespot tijdens Tuinvogeltelling in Gelderland 31 jan, 08:00
Logo
Afbeelding
Burgemeester Lambooij blijft aan 30 jan, 14:00