v.l.n.r. Noa Timmer, Esther van Putten en Merel van den Brink. Liggend Rianne Anker
v.l.n.r. Noa Timmer, Esther van Putten en Merel van den Brink. Liggend Rianne Anker Elke van Ast

2 medailles voor turnster Rianne Anker van G.V. Orion

4 december 2022 om 12:34 Overig Deel je nieuws

Op zaterdag 3 december j.l. was er een turnwedstrijd georganiseerd, dit keer in Oldebroek. Er kwamen maar liefst 7 turnsters in actie in de categorie Jeugd G en Jeugd H. 

In de eerste wedstrijd mochten Isabeau Schaap, Iza van Meerveld en Marit Schipper het spits afbijten. Bij het onderdeel vloer was het even spannend voor Iza en Marit zij deden voor het eerst hier een onderdeel op muziek. Iza en Isabeau gingen wat sneller dan de muziek. Marit luisterde er goed naar. Bij sprong had Marit een beetje hulp nodig en sprong daarbij een overslag. Iza sprong zelfstandig een overslag en Isabeau sprong met inturnen met hulp en met de echte wedstrijd alleen een half-in erover. Bij de brug waren er niet zoveel bijzonderheden. Bij balk, het meest gevreesde onderdeel van de turnsters, had Marit dit keer de turbo aan staan en viel met de afsprong. Isa had wel haar zenuwen onder controle en turnde een zeer nette oefening. Isabeau viel net na de opsprong er af helaas maar ze herpakte zich goed en maakte haar oefening zonder grote fouten af. 

Als team zijn ze als 5e geëindigd. 

Op persoonlijke scores eindigde Iza op een 5e plaats, Isabeau op een 17e plaats en Marit er strak achter op een 18e plaats. 

In de tweede wedstrijd in Oldebroek mochten de turnsters uit supplement G hun oefeningen laten zien. Voor G.V. Orion kwamen hier Merel van den Brink, Rianne Anker, Noa Timmer en Esther van Putten uit.

Het eerste toestel was vloer. Ze hadden in dit toestel veel zin. En dat was te zien tijdens de wedstrijd. Esther had hem afgelopen week nog wat aangepast en moest hierdoor nog wat nadenken. 

De sprong als tweede onderdeel. Merel had heel veel vaart in haar sprong waardoor ze te veel vaart had voorwaarts en met de handen aan de grond kwam. Esther had veel zenuwen en durfde niet zo goed alleen. Maar toch heeft ze het gedaan en nog netjes ook! 

Het derde onderdeel was de brug. Alle 4 de turnsters hadden een salto af. Noa durfde in eerste instantie niet over te springen maar ze heeft haar bij elkaar gepakt en gedaan! Onwijs stoer. 

Als laatste de balk. Ook bij deze turnsters het gevreesde toestel maar het ging goed. Bij sommige de sprongetjes wat voorzichtig maar met de radslagen bleven ze netjes staan en ook de handstand was strak. 

In team verband behaalde ze een mooie tweede plaats en ontvingen ze dus alle 4 een zilveren medaille. 

Ook werden ze individueel beoordeeld. Rianne mocht nog een keer het podium op. Dit keer op de derde plaats. Iets wat ze totaal niet had verwacht. Merel eindigde op een mooie 7e plaats, Esther op een 10e plaats en Noa eindigde op plek 14.

Ze turnsters hebben het ontzettend goed gedaan en kijken uit naar de volgende wedstrijd. Wanneer de volgende plaatsingswedstrijd is, is nog niet bekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie