Afbeelding
Marco Jansen

SDC Putten onderuit tegen nummer laatst

Overig

PUTTEN SDC Putten ging op eigen veld teleurstellend onderuit tegen Monnickendam. De nummer laatst van de eerste klasse A won door een doelpunt in de negende minuut van Jeffrey Gits. Hierdoor zakken de Puttenaren naar plek vier en liep de achterstand op de koppositie op naar zes punten.

De nederlaag tegen Monnickendam was voor trainer Mark Bakker een zware teleurstelling. „We hebben een heel slechte wedstrijd gespeeld en de meeste spelers hebben hun niveau niet gehaald. We speelden veel te veel achteruit en waren veel te weinig bereid om loopacties voor elkaar te maken. Ook verloren we teveel duels. daardoor hebben we elkaar hard laten vallen.”

Bij zo’n moment ging het fout bij de thuisploeg. „In plaats van vooruit te spelen, maakten we weer de keuze achteruit. Daan Wierenga speelde een breedtebal op Rob Buter en de bal ging langs hem heen. De tegenstander pikte aan de zijkant van het veld de bal op, dribbelde naar binnen en schoot goed binnen. Een mooie goal, maar we gaven hem zelf weg, wat helemaal niet nodig was.’’ In het vervolg ging een schot van Mark Bouwman drie meter naast, bij een schietkans handelde Steijn van Ark te traag waardoor de bal geblokt werd en Lars Dekker gaf een breedtebal die niet aankwam, terwijl hij zelf kon schieten. Veel voorzetten werden direct gepakt door de keeper.

Na rust brachten invallers Josh van Lier en Kevin Schmidt nieuwe energie. Jesse Schuin kopte een bal naast, Kevin Schmidt en Mark Bouwman kregen een kopkans. Daan Wierenga had een schot die hun keeper (Luc Boontje) goed redde. Bakker kon na de wedstrijd niet verklaren waarom SDC Putten door de ondergrens zakte. „Als je verliest van de nummer laatst ligt het vaak aan de instelling, de passie en beleving. Het ontbrak aan het lef om vooruit te voetballen. Als je de overtuiging en absolute wil niet uitstraalt, gaat het waarschijnlijk ook niet lukken. Ik vind, zonder de tegenstander tekort te doen, dat we van onszelf hebben verloren.”

Zaterdag sluit SDC de eerste seizoenshelft af door uit te spelen bij Roda’46 in Leusden.

Marco Jansen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal griepgevallen opnieuw laag, maar epidemie nog niet voorbij 9 uur geleden
Afbeelding
NS: meeste treinreizigers checken nog niet meteen in met bankpas 1 feb, 08:00
Logo
Afbeelding
Leerlingen adopteren voorstelling 31 jan, 11:32
Afbeelding
SDC Putten heeft fijn weekend; winst op FC De Bilt, concurrentie verliest 31 jan, 11:00
Afbeelding
De Meeuwen stelt teleur 31 jan, 09:42
Afbeelding
Huismus het meest gespot tijdens Tuinvogeltelling in Gelderland 31 jan, 08:00
Logo
Afbeelding
Burgemeester Lambooij blijft aan 30 jan, 14:00