Wethouder Van Nieuwenhuizen reikte een symbolisch diploma uit aan de kinderen.
Wethouder Van Nieuwenhuizen reikte een symbolisch diploma uit aan de kinderen. Benno Wonink

Volgepakt Theater Stroud in Putten voor concert van leerlingen

29 december 2022 om 12:00 Overig

PUTTEN Leerlingen van de basisscholen PCB Hoef en De Schovenhorst stonden vorige week voor een volgepakt theater Stroud. Daar traden ze samen met fanfarekorps Excelsior op in het kader van het Klasse(n)orkest, dat sinds dit voorjaar op alle basisscholen in Putten georganiseerd wordt. Wethouder Sander van Nieuwenhuizen reikte aan het slot van de uitvoering een symbolisch diploma uit aan de kinderen en sprak over het belang van muziekonderwijs in Putten. 

Sinds de herfstvakantie waren de leerlingen van PCB ‘Hoef’ en ‘De Schovenhorst’ wekelijks bezig met muziekeducatieproject het Klasse(n)orkest. De kinderen vormden hierbij samen een orkest met échte instrumenten, zoals violen, trompetten, saxofoons en slagwerk. Onder leiding van professionele muziekdocenten bereidden ze zich grondig voor op het slotconcert, waarbij de concentratie en het plezier van de gezichten te lezen was. 

OOK ANDERE MUZIEKAANBIEDERS UIT PUTTEN OP HET PODIUM

Naast de leerlingen van PCB ‘Hoef’ en ‘De Schovenhorst’ traden ook leerlingen van Gitaarles ‘Knoppert’ en ‘De Veluwsche Sanghertjes’ op. Zij waren uitgenodigd door de organisator van het Klasse(n)orkest, stichting TacT Muziek. 

Voor deze stichting, die in opdracht van gemeente Putten het Klasse(n)orkest verzorgt op alle basisscholen in Putten, is de verbinding met alle muziekgezelschappen en -verenigingen waar kinderen muziek kunnen maken van groot belang. Samen met hen bouwt het Klasse(n)orkest aan een muzikale infrastructuur, zowel onder als na schooltijd. In 2023 vindt het Klasse(n)orkest plaats op onder andere De Schuilplaats, De Gabriëlscholen, De Bron en De Pelikaan. Uiteindelijk komen alle basisscholen in Putten in aanraking met het Klasse(n)orkest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie