De heer Hoogendijk (rechts) feliciteert burgemeester Lambooij (links).
De heer Hoogendijk (rechts) feliciteert burgemeester Lambooij (links). Gemeente Putten

Herbenoeming burgemeester Lambooij aanbevolen door gemeenteraad van Putten

27 januari 2023 om 10:58 Overig

PUTTEN De gemeenteraad van Putten heeft gisteren (donderdag 26 januari) in een besloten vergadering het besluit genomen de heer H.A. Lambooij aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester van de gemeente Putten.

Tijdens de openbare vergadering, aansluitend aan de besloten raadsvergadering, heeft de voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Hoogendijk, het besluit van de gemeenteraad bekend gemaakt en het proces beschreven om te komen tot de aanbeveling. Met deze aanbeveling geeft de gemeenteraad opnieuw aan het volle vertrouwen in deze burgemeester te hebben. Namens de raad feliciteerde de heer Hoogendijk de burgemeester en wenste hem veel succes toe.

De heer Lambooij is sinds 15 juni 2011 burgemeester van Putten. Zijn tweede ambtstermijn eindigt op 15 juni 2023. Burgemeesters worden bij Koninklijk Besluit benoemd en herbenoemd. Het besluit om burgemeester Lambooij voor herbenoeming voor een derde termijn aan te bevelen, wordt daarom, door tussenkomst van de commissaris van de Koning, aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Een herbenoeming geldt voor een periode van zes jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie