Het monumentale pand Bethanië aan de Vetkamp 23 in Nijkerk.
Het monumentale pand Bethanië aan de Vetkamp 23 in Nijkerk. Hospice Nijkerk

Hospice Nijkerk vraagt Puttenaren om financiële ondersteuning met collecte door de wijken

6 oktober 2023 om 14:55 Overig

PUTTEN/NIJKERK Eind oktober wordt er in Putten een huis-aan-huiscollecte voor Hospice Nijkerk e.o. gehouden. Tal van vrijwilligers gaan op pad voor een vrijwillige bijdrage. Niet met een collectebus, maar met een schriftelijk verzoek om een gift over te maken. Het Hospice Nijkerk e.o. heeft een regionale functie waard ook gasten uit Putten ontvangen worden. Nadat vorig jaar het gebouw volledig aan de ARBO-eisen is aangepast en ook verduurzaamd is, kan nu alle aandacht weer gericht worden op de gasten.

Het Hospice Nijkerk e.o. heeft door de jaren heen een naam opgebouwd. Ook veel inwoners uit Putten zijn er gastvrij ontvangen en hebben daar hun laatste liefdevolle zorg ontvangen. Het Hospice heeft veel kennis verworven op het terrein van palliatieve zorg en leidt niet alleen tal van vrijwilligers op, maar stelt die kennis tevens beschikbaar aan andere instanties.

Het Hospice is ondergebracht in het monumentale pand Bethanië aan de Vetkamp 23 in Nijkerk. De dagelijkse leiding is in handen van een directrice, ondersteund door enkele coördinatoren. Zij kunnen een beroep doen op meer dan honderd vrijwilligers, die net als de bestuursleden geen vergoeding krijgen voor hun werkzaamheden.

Het is hartverwarmend dat ongeneeslijk zieke mensen vanaf 18 jaar hier gastvrij ontvangen worden. In die laatste levensfase biedt het Hospice een rustige, respectvolle omgeving vol zorg in een huiselijke sfeer. Alles is gericht op comfort en aandacht, zowel voor gasten als voor hun naasten. Hun wensen en behoeften staan centraal. Als het thuis moeilijk wordt om de zorg te kunnen blijven geven, staat het Hospice open voor iedereen. Zeven dagen per week en 24 uur per dag zijn verpleegkundigen en goed opgeleide vrijwilligers aanwezig om de gasten te verzorgen. Als het onvermijdelijke einde komt, mag hier op een gastvrije en professionele opvang gerekend worden. Er is overigens ook een mogelijkheid om thuis begeleiding te krijgen vanuit het Hospice.

De collecte in Putten gebeurt niet met collectebussen. Gebleken is dat veel mensen geen contant geld meer in huis hebben en liever gebruik maken van een QR-code of overschrijving. Ook wordt het plezierig gevonden om op een eigen gunstig tijdstip een gift over te maken. Daarom is gekozen voor een kaartje dat door de brievenbus gedaan wordt. Hierop staat een QR-code en een bankrekeningnummer. Kortom, deze collecte wordt van harte aanbevolen. Het kaartje wordt in de week van 23 tot en met 28 oktober in de bus gedaan in Putten. Informatie over het Hospice is te vinden op de website: www.hospicenijkerk.nl.

Mocht u het kaartje niet willen afwachten of hebt u het gemist, kunt u een bijdrage overmaken op NL78 RABO 0337818320 t.n.v. St. Vrienden van Hospice Nijkerk e.o. onder vermelding van collecteweek Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie