Afbeelding
Inrichten

Tips voor het inrichten van een mancave

12 maart 2020 om 17:22 Partnercontent

Het is de droom van menig man om een eigen mancave in huis te hebben. Een mancave is voor verschillende doeleinden te gebruiken, maar het lekkerste is dat je zelf mag bepalen waarvoor. Dus wat vind je het leukst? Voor de een is dat sport, de ander houdt meer van de bourgondische levensstijl en nog een ander houdt van gamen. In dit artikel lees je een aantal opties voor een mancave.

De bourgondische cave
De bourgondische mancave is gericht op lekker eten en drinken en is het beste te plaatsen in een garage of schuur. Allereerst is het het belangrijkst dat er goede isolering is. Je wilt namelijk niet alleen in de zomer gebruik maken van je mancave, lekker eten en drinken is natuurlijk het hele jaar mogelijk. Voor deze mancave is het belangrijk dat er het volgende aanwezig is: een tafel voor meerdere personen, een bar, een voetbal- of pooltafel en een grote televisie. Het is ideaal als je ook in de cave zelf het eten maakt, daarnaast is de bbq in de tuin een onderdeel dat niet mag ontbreken. 

De sport cave
Een mancave hoeft niet alleen als doel lekker eten en drinken te hebben. Ben jij namelijk fanatiek sporter? Dan is een mancave met een eigen gym erin een echte aanwinst voor jou. Hierdoor hoef je niet meer op die drukke maandagavond naar het overvolle fitnesscentrum toe. De ideale plek in huis is hiervoor de kelder, wanneer je gewichten de grond raken kan dit namelijk herrie maken. Zo zorg je dat de rest van je huishouden hier geen last van heeft. Daarnaast is een kelder lekker koel, zelfs wanneer het buiten erg warm is in de zomer. Belangrijk is het wel dat er goede ventilering is, je hebt natuurlijk veel zuurstof nodig. Door ventilatoren of roosters te plaatsen, geniet je in no-time van een goede ventilatie. 

De game cave
Als je een fanatiek gamer bent, wil je hier een fijne plek voor hebben. Het liefste een plek waar niets je afleidt, mensen geen last van jou hebben en waar fijne leefomstandigheden zijn. Je hebt in ieder geval genoeg ruimte nodig voor je bureau, bank, computer en televisie. De zolder is hier de perfecte plek voor. Mocht jouw zolder hier niet genoeg ruimte voor hebben, denk dan aan een oplossing zoals een dakkapel. Met een dakkapel heb je in no-time meer licht en ruimte. Voor de fijne leefomstandigheden laat je de dakkapellen specialist direct je dakbedekking checken en de isolatie aanvullen. Daarna is jouw mancave de ideale plek voor je om te gamen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie