Afbeelding
Airco

Een prettig werkklimaat begint bij klimaatbeheersing

Partnercontent

Het lijkt inmiddels wel alsof we elk jaar worden geconfronteerd met extremere, hetere zomers. Ook dit jaar was het weer raak, toen Nederland gebukt ging onder de langste hittegolf die ooit gemeten is in ons kikkerlandje dat inmiddels allang niet meer koud. En die omstandigheden hebben hun weerslag op mensen. Niet alleen hoe zij zich voelen, maar ook op hoe zij presteren. Het is dan ook zowel in het voordeel van werknemer als werkgever om met behulp van klimaattechniek te zorgen voor een goede en prettige atmosfeer op het werk. Of thuis natuurlijk, nu Nederland massaal vanuit het thuiskantoor werkt.

Dat zorgt niet alleen voor een prettige temperatuur, maar ook voor een gezondere lucht. En ook dat is iets waar in deze tijden natuurlijk alleen maar steeds meer behoefte aan komt. In dit artikel ontdek je welke rol klimaatbeheersing hierin speelt.

Zo zorgt klimaatbeheersing voor een beter werkklimaat

Veel bedrijven maken voor sterk uiteenlopende doeleinden gebruik van klimaatbeheersing en koeltechniek. De installatie regelt dan bijvoorbeeld doorlopend een constante temperatuur, luchtvochtigheid en verversing van de lucht. Zo wordt een zogenaamde leefzone gecreëerd: een gezond werkklimaat met de juiste vochtbalans en gezonde lucht.  

Hiermee wordt gezorgd voor ideale omstandigheden voor zowel de werknemers, maar ook voor een juist klimaat in ruimtes waar temperatuur en luchtkwaliteit van belang zijn. Van kantoorgebouwen tot restaurants en serverruimtes: iedere soort ruimte kan om eigen redenen profiteren van klimaatbeheersing.

Klimaatbeheersing omvat dan ook alles wat nodig is om het juiste binnenklimaat te scheppen en te behouden. Denk aan koeltechniek, ventilatiesystemen en airconditioning. Wat de perfecte oplossing is voor een gebouw of ruimte hang van verschillende factoren af. Zo spelen de bestaande ventilatie en isolatie van de ruimte uiteraard een rol, maar ook de standaard- en de gewenste temperatuur zijn van belang. Voor het beste resultaat kun je daarom altijd het beste een specialist in klimaatbeheersing inschakelen, die de juiste afstemming op de situatie en wensen kan maken.

Het belang van onderhoud

Een bijkomend voordeel van zo’n specialist is dat de service er doorgaans niet ophoudt bij het installeren van de koelinstallatie. Het zal je niet verbazen dat een specialistisch klimaatbeheersingssysteem zo nu en dan onderhoud nodig heeft. Dat zorgt ervoor dat de installatie in topconditie blijft. Daarmee voorkom je niet alleen onnodig dure reparaties, maar weet je ook dat je op het functioneren van de installatie kunt vertrouwen. En dat is wel zo prettig, zeker wanneer je bedrijfsprocessen voor een deel afhankelijk zijn van de klimaatbeheersing.

En gaat er dan toch eens iets stuk? Dan zijn er doorgaans gekwalificeerde monteurs beschikbaar binnen een 24/7 storingsdienst om het euvel te verhelpen. Bovendien is een echte specialist natuurlijk op de hoogte van alle actuele milieu- en veiligheidseisen. Met een specialist in klimaatbeheersing kom je dus echt nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Wat het klimaat buiten gaat doen, daar hebben we weinig invloed op. Waar we wel controle over kunnen uitoefenen, is wat dit betekent voor ons leef- en werkklimaat binnen de gebouwen waar we leven en werken. Met klimaatbeheersing ben je goed voorbereid op alles wat de toekomst eventueel te bieden heeft.

 Onderhoudscontract

Bij klimaatbeheersing is vakkundig (preventief) onderhoud door gekwalificeerde monteurs essentieel. Want bedrijven en particulieren moeten vanzelfsprekend altijd op hun koelinstallaties kunnen vertrouwen. Ook milieu- en veiligheidseisen zijn hierbij van belang. Van onaangename verrassingen is nooit sprake door bij een gecertificeerd, specialistisch bedrijf een onderhoudscontract af te sluiten. De gekwalificeerde monteurs van de storingsdienst 24/7 zijn snel ter plaatse om adequate reparaties te verrichten, als zich onverhoopt toch storingen voordoen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 27 sep, 16:11
Logo
Afbeelding
‘Putten op weg naar de kerst’ 27 sep, 15:14
Afbeelding
Voetganger op zebrapad geschept door auto 27 sep, 06:38
Logo
Afbeelding
Biljarten en trimmen; ‘Ik wil actief bezig blijven’ Dit doe ik... 26 sep, 13:58
Logo
Afbeelding
Overlast verwarde personen groeit: in Gelderland al 14.000 gevallen in 2021 26 sep, 11:47
Afbeelding
Overhandiging cheques aan Groot Spriel 26 sep, 11:29
Afbeelding
SDC Putten wint in blessuretijd 26 sep, 11:21