Afbeelding
Foto door form PxHere

Verken Almere op de fiets

23 augustus 2021 om 11:57 Partnercontent

Ga je een dag fietsen in de natuurrijke omgeving van Almere? Verken dan de mooie plekken die worden uitgelicht in deze blog! Almere is een echte fietsstad en ook nog eens een van de veiligste fietssteden van Nederland. Kan je fiets voor een fietstocht wel een onderhoudsbeurt gebruiken? Neem dan eerst eens een kijkje bij Stella fietsen Almere. Met wie ga jij op ontdekkingstocht met de fiets door Almere? Fiets langs stadsbossen, stranden, noorderplassen of kies voor een van de andere fietsknooppunten.

Veilig fietsen in Almere

Almere is gemaakt voor fietsliefhebbers. Er bestaan hier fietspaden van 500 kilometer waarvan 440 kilometer vrije fietspaden zijn. Een groot gedeelte van de paden zijn geasfalteerd en vrij van autowegen. Op het hoofdfietsnetwerk hebben fietsers voorrang en in combinatie met de vele bruggen en tunnels maakt dit Almere een van de veiligste fietssteden van Nederland. Er zijn verschillende routes die je kunt kiezen die je langs verschillende stadsdelen leiden. Ben je fan van moderne gebouwen en architectuur of ga je liever voor de natuurrijke route? Er zijn fietsknooppunten door Almere Centrum, Almere poort of Almere haven.

Voor de architectuur liefhebbers

Nieuw land, dat is waar je heen moet als je interesse hebt in moderne architectuur. De zeebodem van de Zuiderzee waar Almere ooit alleen uit bestond is drooggelegd. Op dit nieuwe stuk land zijn natuurgebieden ontstaan en moderne architectuur. Zo kom je met deze route bijvoorbeeld langs de Rode Donders, De Realiteit en het moderne centrum dat is ontworpen door Rem Koolhaas. Ben je er op zaterdag vroeg bij? Iedere zaterdagochtend is er een boerenmarkt met biologische streekproducten van het land. Rond lunchtijd kan je bij de Noorderplassen een hapje eten en je route vervolgen via de Lepelaarplassen naar de Oostvaardersplassen. Zo kom je weer terecht bij diverse knooppunten om te kiezen waar je verder heen wilt fietsen. 

En route door het landschap van Almere

Stad en land verkennen met het gezin? Het stadslandgoed Kemphaan ligt net buiten Almere en er is van alles te beleven. Het is een plek midden in de natuur waar kinderen kunnen klimmen en klauteren in het Zuiderzeespeelbos. Ga aapjes kijken bij stichting AAP of ontdek de jungle tuin. De route vervolgd langs de Oostvaardersplassen een uniek natuurgebied waar je misschien wel een edelhert, vos of zeearend spot. Neem de route naar het oudste stadsdeel van Almere waar de haven ligt. Zo fiets je langs dijken met uitzicht over het Gooimeer.

Ontdek Almere met een Stella fiets

Bij het testcentrum Stella fietsen Almere kun je terecht voor een onderhoudsbeurt of om een proefrit te maken op een Stella fiets. Vooraf een afspraak maken is niet nodig. Je kan op ieder moment de winkel Stella fietsen Almere bezoeken. Bij dit testcenter krijg je gratis advies op maat, zodat je niet alleen hoeft te beslissen welke Stella fiets het beste bij je past. Een fietstocht door Almere is een mooie gelegenheid om tijdens een proefrit een overweging te maken. De eerste stap in het keuzeproces is het bepalen waarvoor je de fiets gaat gebruiken. Ga je vaker de omgeving ontdekken, op pad met het gezin of naar werk? Als duidelijk is waarvoor je de fiets wilt gebruiken dan kan je bij het testcenter ontdekken welke fiets het beste bij jou past. Iedere fiets heeft namelijk zijn specialiteiten en technische snufjes die bijdragen aan jouw ideale fiets. Je kunt de fietsen in alle rust testen in het testcentrum en kennismaken met verschillende e-bike systemen. Geen zorgen over de route naar Stella fietsen Almere, als je de auto neemt is er een ruime parkeergelegenheid bij het testcenter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie