Afbeelding
Fietsen in de Dordogne

Beleef eindeloos veel fietsplezier in Frankrijk

30 juni 2021 om 13:37 Partnercontent

Waar vind je zoveel prachtig natuurschoon, zo’n voortreffelijke keuken en zo’n rijke historie als in Frankrijk? Ook leent het gevarieerde Franse landschap zich uitstekend voor een fietsvakantie. Niet voor niets is Frankrijk voor veel mensen hun favoriete vakantiebestemming. Wil je dit jaar ook gaan fietsen in het populaire vakantieland en ben je op zoek naar de perfecte bestemming? Lees dan snel verder, want in dit artikel inspireren we je met diverse fijne suggesties. Natuurlijk gaan we ook in op accommodaties waar je bent verzekerd van een coronaproof verblijf. Vanaf een comfortabel vakantiepark in Frankrijk kun je elke dag van je vakantie een onvergetelijke fietstocht maken, of je nu een recreatieve fietser bent of je sportief wilt uitleven.

Verrassende routes 

Het is aan te raden om langs te gaan bij een lokaal Office du Tourisme voordat je aan een fietstocht begint. Dit is het Franse equivalent van de Nederlandse VVV waar ze je graag adviseren. Je mag er voor een klein bedrag allerlei leuke fietsroutes meenemen. Soms zijn die zelfs gratis. Je bent ervan verzekerd dat je op tal van bijzondere plaatsen komt als je gaat fietsen. Het is iedere keer weer een verrassing waar je terecht komt. Bovendien bieden fietstochten de perfecte manier om het land eens op een andere wijze te leren kennen. Natuurlijk zijn de kustgebieden graag bezochte spots. Je kunt je fiets parkeren om te gaan flaneren over de boulevard of om te zonnen op het strand. Maar Frankrijk biedt ook eindeloos veel fietsplezier voor de doorgewinterde fietser. De heuvelgebieden zijn bijvoorbeeld ideaal voor mountainbikers.

Fraaie taferelen 

In de zomermaanden is het een fraai tafereel om de druiventrossen te zien groeien in de uitgestrekte wijngaarden die wereldfaam genieten. Als je een liefhebber bent van de godennectar moet je absoluut een keer zien hoe de wijnstokken in kaarsrechte lijnen op het land staan. Wist je dat er prachtige fietspaden zijn die dwars door de wijnstreken lopen? Wanneer je hier in de zomer gaat fietsen, kun je zien hoe de druiven hun blauwe, groen en paarse kleuren krijgen. Geef je de voorkeur aan vakantie in het najaar? Ook dan is het zeer de moeite waard om een wijnstreek aan te doen voor een fietsvakantie. Want dan worden de druiven geoogst.

Dit zorgt niet alleen voor een spectaculair schouwspel, maar bezorgt sommige voorbijgangers ook actieve momenten. Want waar de druiven van veel wijnboeren machinaal worden geoogst, gebeurt dit bij sommige wijnhuizen met de hand. Als je wilt, mag je daar trouwens bij helpen.

Ontspannen bij je vakantievilla 

Maar hoe graag je ook fietst en van de omgeving geniet, op een gegeven moment gaat er niets boven ontspannen. Bij voorkeur doe je dat bij je eigen comfortabele vakantievilla. Wil je een luxe vakantiehuis huren in Frankrijk? De gerenommeerde keten FranceComfort biedt je volop mogelijkheden in departementen in het midden en het zuiden van het land. In de Dordogne - Lot, de Languedoc, de Dordogne, de Aquitaine – Gironde, de Poitou-Charentes en de Provence, vind je op een vakantiepark van FranceComfort de perfecte combinatie tussen rust en reuring.

Beginnen de plannen al helemaal te kriebelen? Wacht niet langer met boeken, want de vakantiehuizen van FranceComfort zijn razend populair. Bovendien krijg je er een coronagarantie. In het geval dat jouw bestemming code oranje of rood krijgt, ontvang jij je geld terug.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie