Afbeelding
bartrebry

Inspiratie voor het kiezen van een kinderbed

3 januari 2022 om 07:00 Partnercontent

Het ideale kinderbed vinden kan soms nog behoorlijk lastig zijn. Slapen is voor iedereen belangrijk en voor kinderen al helemaal. Daarom moet slapen voor kinderen zoveel mogelijk een feestje worden. Dat begint met een bed waarin het kind graag slaapt. Bovendien moet je kind zich helemaal veilig voelen in zijn of haar bed. Om dit wat makkelijker te maken hebben wij een aantal goede opties wat betreft kinderbedden op een rijtje gezet. Hopelijk wordt het voor jou zo wat makkelijker om een goede keuze te maken.

Een hoogslaper

Veel kinderen vinden een hoogslaper super tof. Met name jongens vinden zo’n bed heerlijk, omdat het lekker stoer is. Je kunt dan met een trapje naar bed en slapen in ‘de lucht’. Je kunt hierbij overigens ook kiezen voor een halfhoogslaper. Het mooie van een hoogslaper is dat je hier heel handig gebruik van kan maken. Je kan bijvoorbeeld kastjes onder het bed maken, of op latere leeftijd er een bureau neerzetten. Op deze manier kun je meer uit een ruimte halen. Als we er op deze manier naar kijken is een hoogslaper overigens wel wat praktischer dan een halfhoogslaper, omdat je bij een hoogslaper meer kwijt kan onder het bed. Om een hoogslaper nog wat leuker te maken voor kinderen kun je er bijvoorbeeld een glijbaan in verwerken, of andere extra’s. Wanneer je gaat voor een hoogslaper moet je wel altijd extra goed letten op veiligheid. Je wil natuurlijk niet dat je kind uit bed kan vallen en hier ernstige blessures mee kan oplopen. Hoe dan ook is een hoogslaper een populaire optie als het om kinderbedden gaat.

Een bed met een of meerdere lades

Wanneer je wat bewuster met de ruimte van je kinderkamer wil omgaan maar een hoogslaper of halfhoogslaper niet ziet zitten, is een bed met lades ook een hele fijne optie. Hierbij kun je dan alsnog onder het matras allerlei dingen opslaan. Het is dan bijvoorbeeld een ideale plek om de kleding van je kind in op te slaan. Naast lades kan je er ook een extra bed onder leggen, zodat er makkelijk gelogeerd kan worden. Dit vinden kinderen natuurlijk vaak hartstikke leuk. Vooral meiden vinden dit soort bedden vaak super leuk. Dit komt waarschijnlijk omdat ze een knus gevoel geven, en daar houden veel meiden van. Om dit gevoel nog wat te versterken kun je het bed lekker vol leggen met allerlei kussens. Zo maak je er een heerlijke plek van waar je kind graag gaat slapen!

Bed met ombouw

Er zijn ook vele bedden verkrijgbaar met een houten ombouw daaromheen. Op deze manier krijg je het gevoel in een huis te slapen. Voor kinderen natuurlijk super tof, want dan hebben ze het idee een eigen huis te hebben. Ook hierbij zijn er uiteraard weer allerlei verschillende opties waar je samen met je kind uit kan kiezen.

Een auto bed

Je kent ze waarschijnlijk wel, de autobedden zoals een matras in een racewagen voor jongens. Deze bedden zie je dan ook vooral vaak bij jongens voorbij komen, die het super stoer vinden om in een auto te kunnen slapen. Toch zijn er hierbij ook voor meiden genoeg opties. Je vindt bij Beddies bijvoorbeeld roze love auto’s, waarin meiden waarschijnlijk maar al te graag willen slapen!

Thema bedden

Je kan ook een kinderbed in een bepaald thema kopen. Wanneer je kind helemaal gek is van een bepaald thema is hier wellicht ook wel een bijpassend bed voor te vinden. Met allerlei tekeningen en extraatjes heeft je kind dan het gevoel hier helemaal in te passen. Slapen wordt dan echt een feestje.

Deze kinderbedden zijn absoluut het overwegen waard, naast de vele andere opties die je nog hebt. We raden altijd om een kinderbed in overleg met je kind te kopen. Deze moet er namelijk heerlijk in kunnen slapen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie