Afbeelding
Foto: Pixabay

Waar moet je op letten bij het kopen van mondkapjes?

19 november 2021 om 13:56 Partnercontent

Door de overheid is het weer verplicht gesteld om mondkapjes te dragen. Dit is bijvoorbeeld het geval in de supermarkt, in de winkels en in openbare ruimtes. Doordat het dragen van mondkapjes weer verplicht gesteld is, moet je mogelijk op zoek naar nieuwe mondkapjes. Als je nieuwe mondkapjes aan wilt schaffen, is het zaak om een goede vergelijking te maken.

Let goed op het soort mondkapje

Allereerst moet je goed naar het soort mondkapje kijken. Ga je voor een wegwerp mondkapje? Kies je voor een mondkapje die je in de wasmachine kunt wassen? Of kies je voor de zogeheten medische mondkapjes? Een en ander op dit vlak is afhankelijk van jouw eigen voorkeuren.

Ook moet je goed kijken naar de plekken waar je een mondkapje gaat dragen. Wil je bijvoorbeeld naar Duitsland toe gaan? Dan is het verplicht om een medisch mondkapje te dragen. Deze medische mondkapjes staan ook wel bekend als de FFP2 mondkapjes.

Let goed op het design van de mondkapjes

Momenteel zijn mondkapjes niet alleen erg functioneel, maar vormen ze ook een aanvulling op de outfit. Het advies is daarom om ook goed naar het design van de mondkapjes te kijken. Gaat jouw voorkeur uit naar zwarte mondkapjes? Of heb je het liefste mondkapjes met een opvallend design? De keuze is volledig aan jou.

Weet je waar je tegenwoordig ook voor kunt kiezen? Voor mondkapjes met een leuk patroontje. Zo kun je bijvoorbeeld ook allerlei merchandise mondkapjes aanschaffen. Ben je bijvoorbeeld fan van een voetbalclub? Dan kun je een mondkapje van die voetbalclub kopen.

Hoeveelheid mondkapjes

Verder moet je ook goed naar de hoeveelheid mondkapjes kijken. Heb je op dit moment aan 1 mondkapje voldoende? Of wil jij direct 100 wegwerp mondkapjes aanschaffen? De keuze is volledig aan jou. Je doet er in ieder geval verstandig aan om altijd reserve mondkapjes te hebben.

Prijskaartje

Tot slot kun je ook nog naar het prijskaartje kijken. Eigenlijk is dit een criteria die van ondergeschikt belang is; jouw gezondheid is immers onbetaalbaar. Durf daarom ‘gewoon’ te investeren in de beste mondkapjes van dit moment.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie