Afbeelding
Foto: Shutterstock

Spaargeld gebruikt voor vernieuwing van het interieur

14 januari 2022 om 16:00 Partnercontent

In diverse onderzoeken komt naar voren dat Nederlandse gezinnen veel meer spaargeld hebben dan in de periode voor de pandemie. Het valt logisch te verklaren, daar een vakantie naar het buitenland zeker in de eerste zomer na de uitbraak van het coronavirus erg lastig was. Ook de uitjes met het gezin gingen vaak niet door. Denk aan een bezoek aan het pretpark, de dierentuin of de bioscoop. Ontzettend jammer, maar het leverde wel een flinke besparing op de kosten op! Het gespaarde geld wordt nu gebruikt voor het vernieuwen van het interieur. Men kiest bijvoorbeeld voor een bank, een tapijt of een zwevende tv meubel. Ook in de slaapkamer wordt geïnvesteerd, bijvoorbeeld door een nieuw bed of een nieuwe kast te bestellen.

Renovatie van de keuken en badkamer 

Niet alleen een nieuw tv meubel hangend aan de wand of een nieuwe bank zijn populaire investeringen in huis. Een groot aantal huishoudens kiest voor een renovatie van de keuken en badkamer. Het zijn traditioneel de ruimtes die het laatst worden aangepakt bij het vernieuwen van een interieur. Immers, het renoveren van een keuken of badkamer heeft een behoorlijke impact. De kosten van dergelijke renovaties liggen veel hoger dan bij het vernieuwen van een paar meubels. Daarnaast is het bij een renovatie van de badkamer bijvoorbeeld even niet mogelijk om te douchen. Er wordt een nooddouche gebruikt in huis. Keukenboeren en loodgieters merkten afgelopen twee jaar een forse toename in het aantal aanvragen. Iets wat leidt tot lange wachtlijsten voor consumenten die hun woning nu nog aan willen pakken.

Ook de tuin bij veel woningen gerenoveerd 

Opvallend is dat ook de tuin vaak werd aangepakt. Je herinnert jezelf de beelden wellicht nog, in de maanden na de uitbraak van de pandemie. Er stonden lange rijen voor de vuilstort en de tuinwinkel. Niet gek; de tuin is belangrijker geworden voor veel mensen! We pauzeren er tussen het thuiswerken door, genieten er zomers voor zover het weer dat toelaat van een zonnetje, enzovoorts. De verwachting is dat hybride werken bij veel werkgevers zal blijven, waardoor we ook de komende jaren veel in de tuin door zullen brengen. Een paar tegels van het terras vervangen voor meer groen doet vaak al veel met de uitstraling ervan.

Meer tijd om zelf te klussen in huis

Niet voor alle klussen in huis schakelt men een vakman in. Zoals reeds genoemd werd, kampen veel bedrijven met lange wachttijden. Doordat er veel reistijd bespaard wordt als gevolg van het thuiswerken, heeft men meer tijd om klussen in huis zelf uit te voeren. Dit is steeds makkelijker geworden, doordat er online veel informatie te vinden is over de wijze waarop klussen moeten worden uitgevoerd. Pak er een uitgebreid stappenplan bij, of kijk vooraf een video.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie