Afbeelding
Foto: Shutterstock

Ook dit jaar blijven veel Nederlanders in eigen land

22 april 2022 om 08:23 Partnercontent

In lijn met de trend die we de afgelopen twee jaar zagen, blijft ook dit jaar een groot aantal Nederlanders in eigen land. Ze boeken hun kampeerplek op een camping met zwembad al vroeg, om verzekerd te zijn van een ontspannen vakantie dit voorjaar of tijdens de zomermaanden. Niet voor niets, want het aantal boekingen is de afgelopen periode sterk toegenomen. Verschillende vakantieparken melden dat de bezetting voor de komende zomermaanden al relatief hoog is in vergelijking met de jaren voor de pandemie. Dat blijkt ook uit de Internationale Vakantiemonitor. Dit onderzoek laat zien dat zo’n 80% van de Nederlandse bevolking al een idee heeft, waar zij de komende vakantieperiode verblijven. Een jaar eerder wist slechts 70% dat rond deze tijd.

Nederland heeft tal van mooie vakantieparken te bieden 

Er zijn verschillende redenen om voor een vakantie in eigen land te kiezen. Een van deze redenen zijn de bijzonder fraaie vakantieparken in Limburg, Noord-Brabant en bijvoorbeeld Zeeland. Het leuke aan deze provincies, maar bijvoorbeeld ook aan Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Groningen is het feit, dat ze je ieder wat anders te bieden hebben. In de provincie Limburg kun je prachtig wandelen en fietsen. Het heuvelachtige gebied hier doet je vermoeden, alsof je een vakantie in het buitenland geboekt hebt. Op zoek naar een camping of vakantiepark in de buurt van het strand? Verblijf in dat geval in Zeeland of bijvoorbeeld Zuid-Holland. Het nadeel aan Zuid-Holland is dat het er, zeker rond Scheveningen, al snel erg druk kan zijn in de zomer.

Rondreis door Nederland maken in de vakanties 

Doordat iedere provincie z’n charme heeft, is het ontzettend leuk om een rondtocht door Nederland te maken. Bezoek in de meivakantie bijvoorbeeld de noordelijke provincies en in de zomermaanden het zuidelijk deel van Nederland. Plaats de fietsen achterop de auto, neem je wandelschoenen mee en trek de provincie in om te kijken wat men je er te bieden heeft. Iedere Nederlandse provincie beschikt over voldoende natuur en cultuur. Combineer een fietstocht door het heuvelachtige Zuid-Limburg met een bezoek aan plaatsen als Valkenburg en Maastricht.

Aantal Nederlanders wat voor het buitenland kiest groeit

De Internationale Vakantiemonitor verwacht dat dit jaar zo’n 29% van de Nederlandse bevolking voor een vakantie in eigen land zal kiezen. Dat percentage ligt iets lager dan een jaar eerder, toen zo’n 39% voor een verblijf in Nederland koos. Overigens kan het percentage nog oplopen, als bijvoorbeeld blijkt dat de weersvoorspellingen voor de Nederlandse zomer erg goed zijn. De keuze voor een vakantie in eigen land biedt verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het feit, dat je niet uren hoeft te rijden om een mooie camping of een leuk vakantiepark te bereiken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie