Afbeelding
Photo by Alexander Kovacs on Unsplash

Is jouw tuin al summerproof?

15 juli 2022 om 07:23 Partnercontent

De temperaturen stijgen en de zomervakantie is officieel begonnen! Of je deze zomer nou nog vakantieplannen hebt of niet, je hoeft niet op vakantie te zijn om van de zomer te kunnen genieten. In je eigen tuin kun je namelijk ook heerlijk van het weer genieten! Er zijn veel leuke tips voor in je tuin, waarvan we er in deze blog een paar uitlichten.

Een mooie tuinset

Een van de belangrijkste onderdelen van je tuin is toch wel het tuinmeubilair. Het tuinmeubilair bepaald hoe lekker jij in je tuin kunt zitten. Hierbij zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Waar wil je bijvoorbeeld het meubilair voor gebruiken? Als je graag mensen uitnodigt om te komen BBQen is het leuk om een lange tuintafel aan te schaffen. Vind je het echter belangrijker om samen met je partner lekker te kunnen loungen in de tuin, kies dan voor comfortabele loungestoelen. Tegenwoordig zie je ook steeds meer loungesets in tuinen voorkomen. Dit is niet zo vreemd, loungesets hebben namelijk het beste van twee werelden. Er kunnen meerdere mensen op zitten, terwijl het comfort nog steeds op hoog niveau is. Ook zijn loungesets erg multifunctioneel, ze zijn ideaal om in te zonnen maar samen dineren is ook ideaal in een loungeset. Wil je meer informatie over tuinmeubilair? Klik hier!

Indeling van je tuin

Het is ook belangrijk om na te denken over de indeling van je tuin. Dit is vooral belangrijk voor je zithoek. Wil je bijvoorbeeld graag in de schaduw kunnen zitten, zorg dan dat je een plek in de tuin kiest waar de zon niet de hele dag is. Doe wat onderzoek naar op welke windstreek je tuin ligt, zodat je kunt voorspellen waar de zon op welk moment van de dag zal zijn.

Bloemen en planten

Naast de zithoek is het natuurlijk ook leuk om wat groen in je tuin te hebben. Dit kun je volledig naar eigen smaak inrichten. Als je van bloemen houdt is het leuk om verschillende perkjes te maken waarin je bloemen in je favoriete kleuren poot. Houd hierbij wel rekening met de zon, niet elke bloem kan het aan om de hele dag in de volle zon te staan. Hiernaast is het aan te raden om wat mooie planten in verschillende hoogtes in je tuin te poten. Kies zorgvuldig uit welke planten bij jou passen, er zit namelijk veel verschil in de mate van onderhoud die planten nodig hebben. Een paar voorbeelden van onderhoudsvrije planten zijn de vrouwenmantel, hosta of naaldvaren. Wil je graag planten met kleur in je tuin, overweeg dan om een hortensia, rhododendron of buddleja aan te schaffen.

Tuin accessoires

Er zijn veel leuke accessoires te koop die je tuin net even die extra touch kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan sfeerverlichting in de vorm van lampjes of kaarsen. Dit zal de lange zomeravonden nog gezelliger maken! Voor de zithoek is het leuk om een buitenkleed aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat de zithoek er knus uit zal zien. Buitenkleden zijn volledig bestand tegen de weersomstandigheden, dus je hoeft je geen zorgen te maken over een regenbuitje nu en dan. Er zijn nog veel meer verschillende soorten tuin accessoires, zoals tuinspiegels, tuinposters of windgongen, dus ga vooral op onderzoek uit naar wat in jouw tuin past!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie