Afbeelding
Foto Unsplash

Hoe creëer je een tuin waar iedereen van zal houden

Partnercontent

Het hele jaar door zal je tuin een prachtige plek zijn om tijd met je gezin door te brengen, dankzij de meest voortreffelijke tuinideeën die je kunt bedenken. Of je nu werkt met een klein stukje gras, een grote binnenplaats, of een uitgestrekt gazon, we hebben tal van ideeën om je te helpen het beste uit je buitenruimte te halen.

Of je nu een volledig bloeiende moestuin wilt of een zorgvuldig onderhouden groene omgeving, je kunt van je ruimte een plek maken om uit te rusten en tot rust te komen door je mooiste bloesems te planten en ze te zien ontwikkelen vanuit je favoriete terrasstoelenset of ligstoel.

Lees verder om meer te leren over geweldige tuinplanten en ideeën voor je achtertuin

Als je een nieuwe patio aanlegt, overweeg dan om een plantbed te gebruiken om het gebied meer omsloten te laten voelen en als een buitenkamer. Let op: geglazuurde keramiek kan glad worden; het kiezen van tegels met een matte afwerking en voegmiddelen van cement of epoxy verhoogt de veiligheid.

We bevelen keramische tegels aan als mogelijke tuintegels omdat ze betaalbaar, praktisch en overal verkrijgbaar zijn; anders zijn porseleinen tegels een superieure keuze. Keramische vloeren zijn kwetsbaar en vatbaar voor afschilferen en breken, wat hun grootste nadeel is. Om schade te voorkomen, zorg je ervoor dat de aannemer voorzichtig met de tegels omgaat.

Keramische tegels

Keramische tegels, zoals porseleinen tegels, worden vervaardigd met fijnere klei en andere minerale bestanddelen en gebakken bij hogere temperaturen. Door deze procedure zijn ze dichter, minder poreus en steviger dan keramische tegels. Omdat porseleinen tegels bestand zijn tegen afbrokkelen, krassen en vlekken, zijn ze uitermate geschikt als vloerbedekking op plaatsen met druk verkeer. Met de komst van digitale tegels kan elke vloertegel nu een verscheidenheid aan ontwerpalternatieven hebben.

Elk jaar verse bloemen planten is niet nodig

Meerjarige planten komen jaar na jaar terug en zijn een uitstekende keuze om een onderhoudsarm landschap te creëren.

advertentie
advertentie
Afbeelding
SDC Putten verliest van tiental HBOK 21 uur geleden
Afbeelding
Ziekenhuis St Jansdal zoekt nieuwe leden cliëntenraad 29 sep, 10:44
Afbeelding
Grondwaterstanden in Gelderland nog laag ondanks regen van afgelopen weken 29 sep, 08:00
Afbeelding
Grondlegger van Open Doors Anne van der Bijl overleden in zijn woonplaats Harderwijk 28 sep, 15:26
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 27 sep, 16:11
Logo
Afbeelding
‘Putten op weg naar de kerst’ 27 sep, 15:14
Afbeelding
Voetganger op zebrapad geschept door auto 27 sep, 06:38