Afbeelding
Foto door RODNAE Productions

Waarom is Lean Six Sigma training belangrijk voor bedrijfsgroei?

Partnercontent

Wilt u ervoor zorgen dat uw bedrijf kan groeien en het anticipatievermogen creëert om het schip te sturen in een tijd van een dynamisch economisch klimaat, dan moet u voortdurend op zoek zijn naar manieren om uw bedrijfsmodel te verbeteren. Dit kan uw onderneming op verschillende manieren ten goede komen, en een van de belangrijkste redenen is de toename van klanten. Dit organisatorische doel gaat vaak gepaard met het leveren van producten en diensten van hoge kwaliteit. Bovendien is het net zo belangrijk om verspilling van middelen tegen te gaan en de productiviteit te bevorderen. Dit zijn dan ook de speerpunten van de doeltreffende Lean Six Sigma-methode, een techniek die de statistische analyse van de middelen van een onderneming omvat. In dit artikel geven we u meer uitleg over wat Lean Six Sigma is en de voordelen ervan voor uw organisatie. 

Hoe wordt Lean Six Sigma gebruikt?

Lean Six Sigma is een verbetermethodiek die erop gericht is de meest praktische oplossingen te vinden voor de huidige processen van uw organisatie. Bovendien kunnen deze gegevens gebruikt worden om de output van uw acties te meten en vergelijkingen te trekken met eerdere resultaten om de perfecte oplossing te vinden.

Dit maakt het gemakkelijker om procesproblemen te identificeren die leiden tot verspilling van middelen. Deze methodiek richt zich ook vaak op problemen die niet alleen door de werknemers onopgemerkt zijn gebleven, maar ook door het management. En dit is de reden waarom Six Sigma-strategieën een integraal onderdeel zijn van de groei van het bedrijfsmodel, ongeacht het managementniveau.

Leren mensen te leiden

Het leiden van mensen en het beheren van klanten zijn onmisbare eigenschappen voor groei en succes. Lean Six Sigma principes zijn dus niet alleen gericht op instrumenten en methoden, maar ook op de competenties die u kunt leren en gebruiken als een vaardigheid. Het vergt echter voortdurende oefening om de concepten van slank management volledig te begrijpen. Maar met de bereidheid om te leren en te groeien, kunt u anderen gemakkelijk leiden en motiveren, en de groei van uw bedrijf bevorderen. 

Meer informatie over internationaal herkende Lean Six Sigma trainingen kunt u vinden op www.theleansixsigmacompany.nl/. Met deze kennis en ervaring kunt u de paraatheid binnen uw bedrijf creëren die bijdraagt aan het consistent implementeren van duurzame verbeteringen, die het doel hebben om fouten tegen te gaan en te zorgen voor een verhoogde productiviteit.  

advertentie
advertentie
Afbeelding
SDC Putten verliest van tiental HBOK 22 uur geleden
Afbeelding
Ziekenhuis St Jansdal zoekt nieuwe leden cliëntenraad 29 sep, 10:44
Afbeelding
Grondwaterstanden in Gelderland nog laag ondanks regen van afgelopen weken 29 sep, 08:00
Afbeelding
Grondlegger van Open Doors Anne van der Bijl overleden in zijn woonplaats Harderwijk 28 sep, 15:26
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 27 sep, 16:11
Logo
Afbeelding
‘Putten op weg naar de kerst’ 27 sep, 15:14
Afbeelding
Voetganger op zebrapad geschept door auto 27 sep, 06:38