Afbeelding
Foto door Pixabay

Hier moet het ideale kantoor aan voldoen

Partnercontent

Een kantoor is een werkplek waar je misschien wel 40 uur van je week doorbrengt. Het is dan wel zo prettig als deze plek zo comfortabel mogelijk is. Niet alleen ziet het er mooi uit, ook zorgt het ervoor dat je personeel betere werkprestaties levert. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een goede werksfeer, wie wil dat nu niet? Dit artikel vertelt waar het ideale kantoor aan moet voldoen.

Het begint bij de inrichting

Bedrijven anno nu hechten veel waarden aan het stijlvol inrichten van hun kantoor. Een interieurarchitect helpt bedrijven hier vaak bij. Hij of zijn kan ook jouw bedrijf helpen aan een stijlvol interieur. Er zijn verschillende facetten die zorgen voor een mooie kantoorinrichting. Een van deze facetten zijn moderne kantoormeubelen. Deze zijn uiteraard mooi, maar je moet niet vergeten dat ze ook functioneel moeten zijn. Het is belangrijk dat de ruimte stimuleert, motiveert en inspireert. Vorm, kleur en materiaal moeten met elkaar overeenkomen. Het is goed om met de huidige trends mee te gaan, maar hierbij is het wel verstandig om te kijken hoe het kantoor ook tijdloos ingericht kan worden. Het is zonde om na een paar jaar weer nieuwe investeringen te moeten maken omdat de meubels niet meer mooi zijn.

Daglicht is belangrijk

Een van de belangrijkste dingen in een fijn kantoor, is voldoende daglicht. Het is niet goed voor het personeel om de hele dag onder het neplicht van TL-buizen te werken. Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijk licht in de ruimte, daglicht geeft namelijk extra energie waardoor personeel zo productief mogelijk kan werken. Naast daglicht is goed kunstmatig licht ook belangrijk, kies hierbij wel voor mooie design lampen met een prettige lichtinval. Warm licht zorgt vaak voor een fijnere sfeer op je kantoor. 

Laat groen terugkomen

Zorg voor zoveel mogelijk groen op kantoor, liever te veel dan te weinig. Planten zorgen voor een perfect werkklimaat. Ze dragen bij aan een positieve gemoedstand, een hogere luchtvochtigheid, tot betere concentratie en zorgen ook nog eens voor een betere verdeling van temperatuur. Planten zijn dus met recht onmisbaar te noemen op een kantoor. Bang dat planten te veel gedoe opleveren of snel dood gaan? Er zijn ook veel planten die maar eens per maand water nodig hebben.  

Ruimte om te ontspannen

Naast dat er natuurlijk hard gewerkt moet worden is het ook belangrijk om even te ontspannen op kantoor. Creëer daarom een ontspanningsruimte voor je personeel. Een lekker hoekje waar je even kunt uitrusten bijvoorbeeld. Grote bedrijven pakken hierin vaak nog meer uit en hebben soms zelfs een complete game rooms. Het belangrijkste is dat het personeel hier even lekker kan uitrusten, bijkletsen en op hun gemak kunnen voelen.

Een georganiseerd kantoor

Het allerbelangrijkste aan een ideaal kantoor is dat het netjes en georganiseerd is. Zorg voor een rustige en overzichtelijke werkplek. Het is het ideaal als er zo min mogelijk overbodige spullen op kantoor liggen. Het is dan ook verstandig om spullen die niet veel worden gebruikt op een andere plek te bewaren dan kantoor, zoals een inboedel opslag. Neem gerust een kijkje bij een inboedel opslag van Huureenbox. Ideaal om hier spullen op te slaan waar je slecht een paar keer per jaar gebruik van maakt. Zo behoud je het overzicht op kantoor en blijft het een ideale werkplek voor al het personeel. 

Veel succes met het inrichten van je kantoor!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kerstbomenwandeling voor jong en oud op Landgoed Schovenhorst in Putten 6 uur geleden
Afbeelding
Provincie Gelderland pakt Oude Rijksweg in Putten aan 8 uur geleden
Afbeelding
Deze banen zijn moeilijk te vinden: uitvaartmedewerkers, dierenverzorgers en instellingskoks 11 uur geleden
Afbeelding
Meer mensen hebben een slimme thermostaat om geld te besparen 13 uur geleden
Afbeelding
Trainer Ruud Willemsen onverwacht weg bij Korfbalvereniging De Meeuwen in Putten 30 nov, 12:53
Afbeelding
CBS: autohandelaren zien inkomsten met bijna kwart stijgen 30 nov, 08:00
Afbeelding
Mbo’ers voelen zich ondergewaardeerd in salaris 30 nov, 07:00