Afbeelding
staedtler.com

Kleien boost de creativiteit

Partnercontent

Iedereen is creatief, maar soms komt iemand er pas achter als ze klei in handen krijgen. Je kan heel creatief met klei omgaan. Zo kan je dingen maken waar je niet eerder aan zou denken. Of je komt een kant van jezelf tegen die je nog niet had ontdekt. Heb je wel eens overwogen om bezig te gaan met klei? Dan zijn er hier een aantal onderwerpen om te ontdekken waar jij je inspiratie vandaan haalt. 

Waarom kleien?

Nu denk je, waarom is kleien nou een boost in creativiteit? Mensen waren tijdens de lockdown bezig met van alles: puzzelen, diamond painting, lego en nog veel meer. Kleien maakt een opmars onder kinderen, maar het is niet alleen voor kinderen. Ken je het nog van vroeger, toen je een paar bakjes klei had? Je maakte van alles zonder doel. Dit is nu precies wat mensen bezighoudt, je begint ergens aan zonder plan en vervolgens maak je er van alles mee. Zo zijn er mensen die veel dingen ontwerpen en tentoonstellen met klei. Voor creativiteit heb je inspiratie nodig, bekijk www.kleien.com voor de leukste ideeën om zelf of met kinderen iets leuks te maken. 

De veelzijdigheid van klei

Het is mogelijk om de leukste figuren te maken met klei, je kan het zo gek niet bedenken. Om te beginnen kan je verschillende vaasjes maken in verschillende kleuren die je kan gebruiken als decoratie. Sieraden zijn daarbij ook steeds beroemder aan het worden. Je kan het maken voor jezelf, maar het is ook mooi als een geschenk. Schaaltjes zijn bijvoorbeeld ook makkelijk te maken en zijn heel handig voor je sleutels of je sieraden. 

Inspiratie voor kleien

Het is te begrijpen dat je niet precies weet waar je moet beginnen. Je kan alles doen met klei en ook als je geen plan hebt, kan je ergens beginnen. Door bijvoorbeeld de omgeving om je heen als inspiratie te laten dienen. Je kan jezelf namaken of familieleden, dieren of zelfs eten. Je kan bijvoorbeeld sushi kleien, sperziebonen of lekkere knakworstjes. Klei heeft meerdere mogelijkheden. Zo kan je klei met glitters gebruiken, of fimo soft klei. De creativiteit is oneindig met verschillende soorten klei. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal griepgevallen opnieuw laag, maar epidemie nog niet voorbij 9 uur geleden
Afbeelding
NS: meeste treinreizigers checken nog niet meteen in met bankpas 1 feb, 08:00
Logo
Afbeelding
Leerlingen adopteren voorstelling 31 jan, 11:32
Afbeelding
SDC Putten heeft fijn weekend; winst op FC De Bilt, concurrentie verliest 31 jan, 11:00
Afbeelding
De Meeuwen stelt teleur 31 jan, 09:42
Afbeelding
Huismus het meest gespot tijdens Tuinvogeltelling in Gelderland 31 jan, 08:00
Logo
Afbeelding
Burgemeester Lambooij blijft aan 30 jan, 14:00