Afbeelding
Foto Dreamstine

Kies voor duurzaam buitenspeelgoed deze zomer

2 februari 2023 om 10:34 Partnercontent

Wat is het favoriete buitenspeelgoed van jouw kinderen? Nu het buiten heel voorzichtig warmer begint te worden en de dagen steeds langer zijn, trekken kinderen massaal de speeltuin in met vrienden en vriendinnen. Laat ze hun skippybal of bijvoorbeeld voetbal meenemen, om zich er een tijdje te laten vermaken. Jongeren kinderen laat je wellicht liever niet alleen op pad gaan. Zorg dat je voor hen voldoende buitenspeelgoed in de eigen tuin hebt liggen. Dit kan een voetbal of bijvoorbeeld een speeltent zijn, maar ook een zelfgebouwde zandbak of een compact opblaasbaar zwembad. Er is steeds meer mogelijk op het gebied van buitenspeelgoed voor kinderen. In dit artikel zetten we een aantal duurzame opties voor je op een rijtje. 

Populair buitenspeelgoed op het gebied van sport en spel 

Buitenspeelgoed wat het altijd goed doet bij kinderen is het speelgoed gerelateerd aan sport en spel. Kijk bijvoorbeeld eens in een webshop als hetspeelgoedpaleis.com, om te zien welke mogelijkheden er binnen deze categorie geboden worden. Het gaat niet alleen om een voetbal met twee doeltjes of bijvoorbeeld een basketbalnet. Denk ook aan vang- en werpspellen, aan speelgoed gerelateerd aan tennis of hockey en aan jeu de boules. Het leuke aan dit speelgoed is dat het niet alleen geschikt is voor jonge kinderen of tieners; het blijft voor alle kinderen leuk buitenspeelgoed. Zelfs voor volwassenen kan het uitdagend zijn om af en toe een potje jeu de boules mee te spelen. Het feit dat het speelgoed tot op late leeftijd leuk blijft, maakt het tot een duurzame optie. 

Houten speelgoed voor op het terras

Niet alleen het plastic speelgoed gerelateerd aan sport en spel is populair. Denk ook aan het houten speelgoed voor op het terras. Een houten keukentje waarin je kind kan spelen, houten auto’s en treinen, of bijvoorbeeld houten loopspeelgoed. Voornaamste voordeel van houten speelgoed is het feit dat dit lang mooi blijft. Kinderen kunnen er jaren mee blijven spelen, zonder dat het speelgoed vervangen hoeft te worden. Dat is niet de enige reden om voor houten speelgoed te kiezen. Denk ook aan het feit, dat houten speelgoed zelf te herstellen is bij lichte beschadigingen. Schuur het hout en zet het opnieuw in de lak; het lijkt weer als nieuw! 

Verkoop speelgoed wat je niet meer gebruikt

Mocht je veel speelgoed hebben wat niet meer gebruikt wordt door je kinderen, dan is het interessant dit online te koop aan te bieden. Er zijn verschillende platforms waarop je het speelgoed voor een paar euro aan anderen kunt verkopen. Hetgeen het oude speelgoed oplevert, dient als korting bij de aankoop van nieuw buitenspeelgoed voor je kinderen. Zo hoeft het helemaal niet zo duur te zijn om regelmatig nieuwe items in huis te halen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie