Afbeelding
Foto Unsplash

Staycation in eigen huis: 3 dingen om in huis te halen

26 januari 2023 om 16:29 Partnercontent

Bij vakantie denken velen van ons toch aan tijd buiten de deur. Een stedentrip, naar de zon of gaan hiken in de natuur. Maar dat zit er niet altijd, of het nu om praktische of financiële redenen is. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet vrij kunt nemen en alsnog vakantie thuis kunt hebben in de vorm van een heuse staycation. We bespreken drie dingen die je daarvoor zou kunnen overwegen in huis te halen.

Opblaasbare jacuzzi

Een vakantie in eigen huis kan nog steeds een fijne ontspanvakantie zijn. Je gaat dan misschien naar zon, zee en strand, maar je kunt wel de wellness naar je eigen huis halen door te investeren in een opblaasbare jacuzzi. Hoe lekker is het immer om tijdens je staycation (en ook daarna nog!) heerlijk in een warm bubbelbad kunnen stappen om even helemaal tot rust te komen? Het voordeel van een opblaasbare jacuzzi is dat het geen permanent object is dat voortdurend plek staat in te nemen. Als je hem wilt afbreken en opbergen, doe je dat gewoon, en heb je de ruimte weer terug. Een opblaasbare jacuzzi klinkt misschien niet zo luxe, maar dat is een verkeerd beeld. Zo’n jacuzzi heeft namelijk net zo goed een ingebouwde filter/pompunit om het water te verwarmen en kan gewoon bubbels of soms zelfs massagestralen produceren.

Luchtbed

Wat moet je met een luchtbed zonder zwembad? Dat is niet het type luchtbed dat we bedoelen! Een staycation is namelijk een uitstekende gelegenheid om goedkoop samen met anderen ‘op vakantie te gaan’. Je kunt er een gezellige tijd samen van maken zonder dat je ervoor hoeft te reizen of een dure accommodatie hoeft te huren. Maar dan moeten er natuurlijk wel mensen kunnen blijven slapen. Als je daar geen logeerbed voor paraat hebt, dan is investeren in een comfortabel en kwalitatief goed luchtbed een goed alternatief. Ook omdat je die na gebruik weer gemakkelijk kunt opbergen.


Foto Unsplash

Tent

Waarom zou je een tent kopen als je thuisblijft? Nou, voor de kinderen! Als die kunnen kamperen in de tuin, hebben heb ze toch wat meer het idee dat ze op vakantie zijn. Het zal je verbazen hoe leuk en spannend kinderen dat vinden en hoe zeer ze bereid zijn om het comfort van hun eigen slaapkamer ervoor op te geven. De eigen achtertuin is ook nog eens veilige omgeving. En het mooie: jij hoeft níet te kamperen, maar kunt gewoon in je eigen comfortabele bed liggen.

Het hoeft dus helemaal niet zo vreselijk te zijn, een keertje niet weggaan op vakantie. Een staycation kan ook leuk zijn, als je er zelf maar het beste van maakt! Ook in Nederland kun je dagen vullen met leuke uitjes die je anders misschien niet had gedaan, en met een beetje geluk heb je mazzel met het weer en kun je lekker veel tijd buiten doorbrengen. En valt de temperatuur wat tegen, dan kun je misschien nog investeren in een terrasverwarmer om tóch lekker buiten te kunnen zitten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie