Afbeelding
Foto Pexels

Werken als monteur? Met deze tips vind jij de geschikte baan

17 mei 2022 om 14:05 Partnercontent

Heb je een handige en technische monteur die op zoek is naar een nieuwe leuke baan die echt bij je past? Het kan vaak lastig zijn om de juiste baan te vinden omdat je niet helemaal weet wat je wilt doen of nog geen specialisatie hebt gedaan. Met deze tips willen we jou helpen om de juiste loopbaan te kiezen die goed past bij jouw werkwijze. 

Specialisatie keuze

Voordat je aan de slag gaat is het verstandig om te gaan oriënteren waarin je jezelf graag zou willen specialiseren. Er zijn veel keuzes uit verschillende technieken, denk hierbij aan elektra, auto’s of mechanische problematieken. Momenteel is er een groot tekort bij installatiebedrijven zoals elektriciens, dus hier zijn veel banen in te vinden maar dat moet je natuurlijk wel liggen. Naast dat een specialisatie een groot voordeel kan zijn is het vooral belangrijk dat je genoeg technische kennis en inzicht hebt. Vaak kom je dan al een heel eind. 

Veel baankansen

Doordat veel mensen ervoor kiezen om niet meer met hun handen te gaan werken en kiezen voor andere opleidingen, is er een tekort aan goede technische vakmannen. Veel installatiebedrijven zijn continu op zoek naar nieuwe monteurs en daardoor biedt dit jou veel kans op een leuke baan. Een groot voordeel van de tekorten in de arbeidsmarkt is dat je ook meer salaris kunt vragen dan voorheen. Denk hierbij aan een hoger minimumloon, een auto van de zaak of een dag minder werken voor hetzelfde salaris. Je staat in een sterke positie voor de onderhandeling. Neem een kijkje bij vacatures in de regio waaronder veel vacatures in Apeldoorn

Salarismogelijkheden

Als fulltime monteur krijg je een redelijk hoog salaris daarbij zijn er veel doorgroeimogelijkheden die ervoor zorgen dat je weer meer kan gaan verdienen. Het salaris is gebaseerd op hoeveel je kan als monteur. Hoe meer en hoe beter je kwaliteiten zijn hoe hoger het salaris dan kan worden. Mocht je al langer werkzaam zijn als monteur en veel kennis hebben opgedaan dan kan je doorgroeien als bijvoorbeeld werkvoorbereider. Hierbij kom je in contact met de klanten en speel je de adviserende rol waarin je projecten begeleid en leiding geeft aan de monteurs. 

 Kortom, als monteur zijn er veel kansen om aan een baan te komen en met de juiste specialisaties zijn de doorgroeimogelijkheden ook groot. Blijf jezelf uitdagen en maak plezier in wat je doet!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie