Afbeelding
Foto Shutterstock

Een bedrijfswagen aanschaffen: waar moet je op letten?

25 april 2022 om 11:38 Partnercontent

Als ondernemer kun je er niet meer omheen: je hebt een bedrijfswagen nodig. Met een goede bedrijfswagen maak je jouw werkzaamheden stukken makkelijker en aangenamer. Met een passende wagen neem je onder andere al jouw werkspullen mee naar de volgende klus. Maar welke bedrijfswagen past er eigenlijk bij jou en jouw werk? Er zijn veel verschillende modellen op de markt waar je uit kunt kiezen. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. 

Zorg voor genoeg laadruimte

Als ondernemer is het belangrijk om genoeg laadruimte te hebben in jouw bedrijfswagen. Of je nou schilder of glaszetter bent, of een hondenuitlaatservice hebt. Je wil dat de bus bij jouw werkzaamheden past. Let er daarom op dat de laadruimte van de wagen die je op het oog hebt past bij jouw werkzaamheden. 

Vervoer je vaak grote spullen, zoals houten planken? Dan is een grote bus aan te raden. Heb je deze ruimte niet nodig? Dan is een kleinere auto aan te raden, aangezien deze zuiniger rijdt en je hiermee eenvoudig een parkeerplek vindt. Bedenk dus goed hoeveel ruimte je nodig hebt voordat je de wagen aanschaft. 

Kies het juiste model

Nu je hebt nagedacht over de grootte van de laadruimte, kun je de volgende stap zetten. Welk model past bij jouw wensen? Er zijn veel modellen te vinden, zowel nieuw als tweedehands. Bedenk goed wat jouw eisen zijn: ben je op zoek naar een subtiele bedrijfswagen? Of ben je juist op zoek naar een bedrijfswagen met robuust uiterlijk? Ga dan voor de Renault Master, deze bedrijfswagen is het perfecte visitekaartje voor de vastberaden ondernemer. 

Let op het verbruik en de verbruikskosten

De kosten van brandstof blijven de laatste tijd stijgen. Wil je op je centen letten, dan raden we aan om een goede overweging te maken tussen verschillende soorten brandstof. Zo is diesel over het algemeen goedkoper dan benzine, maar de belastingen op een dieselauto zijn echter weer hoger. Leg je vaak lange afstanden af? Dan raden we aan om een wagen op diesel te kopen. Leg je echter vooral korte afstanden af, dan kun je een elektrische bedrijfswagen overwegen. Elektrische auto’s hebben namelijk lage verbruikskosten en een lage bijtelling! 

Koop de wagen bij een betrouwbaar wagenpark

Je wil natuurlijk dat jouw bedrijfswagen geen onvoorziene mankementen vertoont. Daarom raden we het aan om een kijkje te nemen bij een betrouwbaar wagenpark. Zo kun je bij DUTCH Vans tweedehands bedrijfswagens kopen die allemaal in goede staat zijn. Bij de meeste erkende wagenparken hebben de wagens een boekje met de onderhoudshistorie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie