Afbeelding
Foto: Johann Juraver via Unsplash

De mooiste lichtfestivals ter wereld

13 november 2023 om 15:01 Partnercontent

Lichtfestivals over de hele wereld bieden een unieke reis door een caleidoscoop van kleuren, culturen en creativiteit. Afgezien van de eeuwenoude tradities van Diwali in India, zijn de verhelderende vieringen van de menselijke geest door middel van hedendaagse wonderen, zoals Vivid Sydney en nog veel meer, spectaculaire evenementen die elke reiziger minstens één keer in zijn leven zou moeten meemaken. We vertellen je ook alvast dat een Amsterdam Light Festival rondvaart fantastisch is, waarover je hieronder meer leest. Er zijn bovendien nog meer geweldige lichtfestivals! 

Amsterdam Light Festival

Het beroemde lichtfestival in de hoofdstad van Nederland verlicht het stadscentrum van Amsterdam en verandert in een winterwonderland met een kunsttentoonstelling in de open lucht met innovatieve lichtshows en kunstwerken gemaakt door kunstenaars, ontwerpers en architecten van over de hele wereld. Je vraagt je misschien af wat dit lichtfestival tot een van de must-see lichtfestivals ter wereld maakt. Elk jaar hanteert het festival een nieuw thema, geïnspireerd door sociale en culturele trends, die zich vertalen in unieke en tot nadenken stemmende lichtinstallaties, die een vleugje magie en betovering toevoegen aan de grachten van Amsterdam. Een boottocht Amsterdam is natuurlijk altijd leuk, maar tijdens het lichtfestival nog leuker. 

Fête des Lumières 

Lyon, de derde grootste stad van Frankrijk, staat bekend om zijn jaarlijkse lichtfestival (Fête des Lumières), doordrenkt van historische en culturele betekenis. Het jaarlijkse evenement dateert uit 1852 toen de inwoners van Lyon kaarsen in hun ramen aanstaken ter ere van de Maagd Maria vanwege slecht weer dat de vieringen onderbrak, die samenvielen met het Feest van de Onbevlekte Ontvangenis. Tegenwoordig is het festival uitgegroeid tot een groots lichtspektakel in het stadsbeeld van Lyon, terwijl de unieke culturele traditie behouden blijft. De artistieke installaties gemaakt door internationale kunstenaars variëren van subtiele, poëtische displays tot grootse, meeslepende ervaringen, die elk een uniek verhaal vertellen en bijdragen aan de magische sfeer van de stad tijdens de eindejaarsfeesten.

Kobe Luminarie

Beschouwd als een van de meest betoverende lichtfestivals van Japan, is de Kobe Luminarie een van de lichtfestivals die internationale reizigers niet mogen missen en dient het als een symbool van hoop, veerkracht en solidariteit. Het festival is ontstaan ter herdenking van de slachtoffers van de Grote Hanshin-aardbeving in 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot een adembenemende viering van licht en eenheid. Van uitgebreide lichtshows bestaande uit prachtige bogen en gebouwen versierd met ingewikkelde lichtpatronen en levendige kleuren tot culturele optredens zoals concerten en traditionele Japanse kunst, de Kobe Luminarie-ervaring biedt inzicht in de Japanse cultuur. 

Loy Krathong

Wanneer de volle maan de hemel siert, komen verschillende plekken in Thailand, van Chiang Mai tot Phuket, tot leven met het betoverende festival van Loy Krathong. Geworteld in oude tradities en spirituele eerbied, is dit lichtfestival een lust voor het oog en trekt het reizigers van over de hele wereld aan om de unieke charme ervan te ervaren. Ben je op zoek naar een diepe verbinding met de Thaise cultuur en een magische onderdompeling in de schoonheid van licht? Zoek niet verder, want Loy Krathong is een van de meest populaire lichtfestivals die je gezien moet hebben in Azië.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie