Afbeelding
Foto iStock

Een overvloed aan licht in je woning met een lichtkoepel

16 maart 2023 om 13:08 Partnercontent

Een lichtkoepel maakt een bijzonder groot verschil in huis. Het is als een soort raam - vaak in een plat of hellend dak of in een aangebouwde ruimte - dat overvloedig je ruimte verlicht. Veel mensen houden ervan dat er veel lichtinval is in hun woning. Een helder verlichte plek is doorgaans aangenamer om in te vertoeven. Bovendien biedt het uitnodigen van meer daglicht in je woning via een lichtkoepel verscheidene voordelen voor je gezondheid. In onze huidige maatschappij besteden we het grootste deel van onze tijd binnen. Tegelijkertijd is daglicht van ontzettend groot belang. Niet alleen is het beter voor onze biologische klok als we een voldoende grote portie daglicht binnen krijgen; we slapen er ook beter door en we lopen zelfs beter geluimd rond. Andere redenen om een lichtkoepel te plaatsen is de mogelijkheid om de ruimte ook via die weg te verluchten of om vlotter bij het dak te kunnen, omwille van onderhoudswerkzaamheden of als vluchtroute.

Voordeel, voordeel en nog eens voordeel

Een lichtkoepel zorgt voor meer warmte in huis, wat tevens een positieve werking heeft op onze gemoedstoestand. Ook voor je energiefactuur is het plaatsen van een koepel een interessante overweging: je hoeft het licht namelijk alleen nog maar aan te doen wanneer het donker is en bovendien hoef je de verwarming niet zo hoog te zetten dankzij de extra warmte. Als de koepel op de juiste manier is geplaatst en geïsoleerd dan zorgt deze namelijk voor toelating van zonlicht en warmte. Daarnaast stijgt je woning in waarde met het plaatsen van een koepel. Er wordt namelijk gekeken naar factoren als ventilatie, potentiële plekken waar vocht of schimmel kan opduiken en het aantal ramen; in al deze aspecten heb je met een of meerdere lichtkoepels een streepje voor.

Maak je keuze uit vele opties

Bij lichtkoepeltje.nl zijn er vele soorten en maten van lichtkoepels waaruit je je keuze kan maken.

Er zijn een aantal standaard afmetingen beschikbaar voor koepels met opstand, met ventilatie, met daktoegang en voor losse lichtkoepels. Je kan gaan voor een ovale of heldere koepel, en voor een bolle, piramidale of vlakke koepel - afhankelijk van de stijl en functie waarvoor je wenst te kiezen. Er is zelfs een koepel beschikbaar die licht brengt naar plekken waar dit net uitermate lastig is.

Rolgordijnen voor Velux

Misschien zoek je ook naar een rolgordijn voor je Velux dakraam. We hebben het over de originele Velux raamdecoratie en het pick en click systeem dat garant staat voor een eenvoudige en vlotte montage. Het aanbod is breed: verduisterende rolgordijnen, zonwering, horren en rolluiken worden bezorgd met een garantie van drie jaar. Neem snel een kijkje, wij staan met een ruim aanbod klaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie