Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Borden

3 februari 2021 om 10:00 Politiek Fontanusplein 1

Nederland is een land van borden. Je hebt natuurlijk de noodzakelijke verkeersborden, maar er zijn veel meer borden langs de weg. Als gemeente willen wij onze inwoners en onze bezoekers graag wijzen op al het moois dat Putten te bieden heeft. En wij niet alleen. De regio, de provincie en zelfs Europa hebben ook het nodige te melden op dat vlak. Daarnaast zijn er commerciële partijen die ons via reclame-uitingen langs de weg proberen te verleiden. Soms zelfs letterlijk…

ONRUSTIG Dat zorgt, zo vind ik, voor een onrustig beeld. Niet alleen borden, maar ook veel lantaarnpalen zijn voorzien van displays en zelfs onze prullenbakken worden voorzien van informatie. Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar het oogt niet allemaal even mooi. Bovendien is het wel heel veel informatie. Ik sta daar niet alleen in. Bij de gemeente komen geregeld klachten binnen over de elektronische welkomstborden bij onze toegangswegen. Veel van die klachten gaan over ‘onlogische’ locaties. Bijvoorbeeld bij rotondes, kruispunten en voorrangswegen. Vaak gaan de reacties ook over de ‘te kleine lettertjes’. Een combinatie van beiden kan leiden tot gevaarlijke situaties, zo horen wij geregeld.

BEREIK Zoals ik u eerder al meldde hebben wij vorig jaar laten onderzoeken op welke wijze u door ons als gemeente geïnformeerd wenst te worden. Hierbij is ook gekeken naar ‘het bereik’ van de welkomstborden. Onderzoek laat zien dat 14% van de mensen die reageerden geregeld op de borden kijken. Dat zegt natuurlijk niet alles, maar daaruit trek ik opnieuw de conclusie dat wij aan de slag moeten met onze borden en aanverwante zaken.

INVENTARISATIE Opnieuw, want het onderwerp is de afgelopen jaren vaker voorbij gekomen. Alleen is het een beetje blijven hangen. Ook dat gebeurt soms. Maar inmiddels zijn wij gestart met een grootschalige inventarisatie. De foto’s druppelen één voor één binnen. En dat versterkt mij in mijn conclusie dat wij hier echt mee aan de slag moeten. Dat is een stevige klus en er zijn veel partijen bij betrokken. Kortom, het gaat even duren voordat u het resultaat ziet. Ondertussen ben ik buitengewoon benieuwd hoe u tegen de borden aankijkt. Ook uw foto is welkom. U weet mij te vinden.

Roelof Koekkoek, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie