Roelof Koekkoek, wethouder
Roelof Koekkoek, wethouder Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Steenbreek

17 februari 2021 om 10:00 Politiek Fontanusplein 1

Inwoners van Putten hebben groene vingers. Dat bleek vorig jaar maar eens te meer toen massaal werd ingetekend op het bomenadoptieplan. En er komen nieuwe kansen om Putten nóg groener te maken! Begin deze maand stelde de gemeenteraad bijna € 500.000,00 beschikbaar voor Operatie Steenbreek. Een prachtig besluit van de gemeenteraad.

TEGEL ERUIT De insteek van het college van b en w en van de gemeenteraad van Putten is dat je niet teveel moet praten over het klimaat, maar dat je vooral ‘moet doen’. Hierbij willen wij vooral samen met onze inwoners optrekken. Om die reden maken wij de komende 4 jaar steeds geld vrij voor maatregelen die u als inwoners kunt treffen. Een mooi voorbeeld hiervan is de actie ‘tegel er uit, plantje er in’. Als u de tegels in uw tuin vervangt door groen, dan kunt u op een bijdrage van onze kant rekenen.

AFKOPPELEN En zo komen er de komende jaren meer concrete acties. Bijvoorbeeld het afkoppelen van regenwater. Met een regenton kunt u het regenwater in droge tijden benutten voor het sproeien van uw tuin. Denk ook aan het aanleggen van wat wij tegenwoordig ‘groene of blauwe daken’ noemen. Ook dragen wij als gemeente bij aan het vergroenen van bedrijventerreinen en schoolpleinen. Vanzelfsprekend staan wij ook open voor suggesties van uw kant.

SUBSTANTIEEL Zoals geschreven is samen optrekken essentieel. Ongeveer 40 procent van de bebouwde omgeving bestaat namelijk uit particulier terrein. Dan kun je als gemeente dus wel van alles willen, maar daarbij hebben wij u echt nodig. En ik hoop dat u mee doet, want het is echt nodig. Een groene omgeving draagt substantieel bij aan klimaatbestendigheid. Het voorkomt droogte maar ook wateroverlast. Het is goed voor vogels en insecten en zorgt voor de verkoeling in de warme zomermaanden.

Volgende maand gaan wij u verder informeren over de regelingen. En over de wijze waarop u in aanmerking komt voor een gemeentelijke bijdrage. Ik hoop dat u net zo massaal reageert als u eerder bij het bomenadoptieplan deed. Samen maken wij ons groene Putten nog een stukje groener.

Roelof Koekkoek, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie