Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Let op elkaar

26 november 2021 om 11:56 Politiek

Wij dachten ervan af te zijn. Maar helaas. Opnieuw laait het coronavirus op. Ook in Putten noteren wij iedere dag tientallen besmettingen. Dat is een bittere pil. De zorg snakt naar adem en ook bij onze handhavers is de rek eruit. Onze lokale ondernemers zien hun loyaliteit – mijn waardering daarvoor – beloond met extra beperkingen en nieuwe omzetverliezen. Aan de sport worden eisen gesteld waar onze vrijwilligers amper aan kunnen voldoen.

VERHARDING Wij zijn allemaal klaar met corona, maar helaas is het virus dat niet met ons. Daarom zijn er, hoe vervelend ook, opnieuw maatregelen nodig. En die raken ons allemaal in meer of mindere mate. Ik roep u allen met klem op om de regels na te leven. Denk aan de 1,5 meter, werk zoveel mogelijk thuis en laat u, indien nodig testen. Ook onze horecaondernemers roep ik op om de regels onverminderd na te leven.

POLARISATIE Ik roep u vooral óók op om begrip voor elkaar te houden. Want waar wij tijdens de eerste coronagolf nog schouder aan schouder stonden, staan wij nu te vaak tegenover elkaar. Wij nemen elkaar te pas en te onpas de maat. Tot aan de Tweede Kamer aan toe. De rede lijkt zoek. Een virus bestrijdt je niet door de schuld bij anderen te leggen. Sterker: het virus gedijt bij de ongebreidelde polarisatie die ons land in zijn greep houdt. 

OOG Ook bij ons in Putten is het weleens gezelliger geweest. Ook hier bespeur ik verdeeldheid. Daar maak ik mij zorgen over. Ik roep u daarom op om meer oog te hebben voor elkaar en elkaars standpunten, meer begrip te tonen en meer compassie te tonen. Gevaccineerd of ongevaccineerd, respecteer elkaar. Wij leven in een vrij land. Je mag hier van alles vinden, maar beste Putters en Puttenaren, let wel een beetje op elkaar. 

OPLETTEN Let op de kwetsbare ouderen die bang zijn voor het virus. Toon begrip voor de onbevangenheid van onze jongeren. Maar schroom tegelijkertijd niet om ze aan te spreken. Denk aan elkaar en veroordeel niet. Dat kunnen wij in Putten, dat hebben wij vaker laten zien. Laten wij dat nu ook doen. Ik hoop en bid dat wij de ernstigste gevolgen van de coronapandemie zo snel mogelijk achter ons zullen laten. En dat de mentale effecten niet nog langer doorijlen dan de fysieke.

H.A. Lambooij, burgemeester

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie