Afbeelding
Wij Putten

Enquête Wij Putten in de wijk ’t Veld: Zorgen om energielasten

Politiek

PUTTEN Van de bewoners van de wijk ’t Veld in Putten maakt ruim de helft zich zorgen over de stijgende energielasten. Dat blijkt uit een enquête die Wij Putten hier afgelopen zaterdag heeft gehouden.

Het gaat om een wijk met overwegend huurwoningen, maar voor een deel ook om woningen in de koopsector, een redelijk gemiddelde wijk dus. Bijna de helft heeft te maken met een fors hoger maandbedrag, zo bleek uit de wijkenquête van Wij Putten. Van de bewoners die nu nog profiteren van een vast tarief, kijken velen met angst en beven uit naar het moment dat het vaste contract afloopt.

RIJKSOVERHEID Al is nog onduidelijk wat de steun van de Rijksoverheid precies gaat inhouden, deze is zeer welkom, maar slechts een enkeling denkt hiermee uit de brand te zijn. ,,Sowieso lijkt het vertrouwen in de overheid minimaal”, zegt commissielid Arap-John Tigchelaar van Wij Putten. “In de Rijksoverheid, maar het wantrouwen straalt ook af op de lokale overheid.”

ENERGIEARMOEDE De fractie van Wij Putten heeft het college onlangs gevraagd de energiearmoede in Putten aan te pakken, door huishoudens in 2022 en 2023 financieel te ondersteunen. ,,In 2021 heeft de gemeente 4,5 miljoen euro overgehouden, ongeveer 450 euro per huishouden”, zegt fractievoorzitter Herman Luitjes van Wij Putten. ,,De verwachting is dat Putten ook dit jaar weer miljoenen overhoudt. Dat gaat naar de bank, terwijl onze inwoners dat veel harder nodig hebben.” Wij Putten denkt daarbij aan inkomenssteun, maar zeker ook aan het stimuleren van energiebesparende maatregelen. ,,Met name voor huurders, voor wie het investeren minder aantrekkelijk is.”

Antwoord op de schriftelijke vragen heeft Wij Putten nog niet. ,,Maar we weten ons wel gesterkt door de resultaten van deze enquête”, zegt Luitjes.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kerstbomenwandeling voor jong en oud op Landgoed Schovenhorst in Putten 6 uur geleden
Afbeelding
Provincie Gelderland pakt Oude Rijksweg in Putten aan 8 uur geleden
Afbeelding
Deze banen zijn moeilijk te vinden: uitvaartmedewerkers, dierenverzorgers en instellingskoks 11 uur geleden
Afbeelding
Meer mensen hebben een slimme thermostaat om geld te besparen 13 uur geleden
Afbeelding
Trainer Ruud Willemsen onverwacht weg bij Korfbalvereniging De Meeuwen in Putten 30 nov, 12:53
Afbeelding
CBS: autohandelaren zien inkomsten met bijna kwart stijgen 30 nov, 08:00
Afbeelding
Mbo’ers voelen zich ondergewaardeerd in salaris 30 nov, 07:00