Sporthal Putter Eng gaat verdwijnen in de toekomst.
Sporthal Putter Eng gaat verdwijnen in de toekomst. Wijnand Kooijmans

Akkoord over nieuwe sportaccommodatie met twee sporthallen in Putten

24 februari 2023 om 15:35 Politiek

PUTTEN Binnen de Puttense gemeenteraad bestaat overeenstemming over het beschikbaar stellen van een krediet van 340.000 euro voor het voorbereiden van de bouw van een nieuwe binnensportaccommodatie. Dat werd duidelijk tijdens de behandeling in de commissie.

In de nieuwe accommodatie worden twee sporthallen en een turnvoorziening ondergebracht. Na de realisering wordt sporthal Putter Eng afgestoten, de huidige sporthal van korfbalvereniging De Meeuwen blijft wel in stand. Als voorkeurslocatie voor de nieuwe locatie is sportpark Putter Eng aangewezen.

Voor Wilma van Voorst (Wij Putten) is het wel de vraag waarom de komst van de nieuwe sporthal nog drie jaar op zich laat wachten gezien de ruime mate van overeenstemming die er bestaat. Zij vreest voor Ermelose situaties rond de bouw van een nieuw sportcomplex met zwembad. Dat leidt tot hoge kosten aan het huidige bad Calluna.

Wethouder Jim van den Hoorn geeft aan alles in het werk te willen stellen het proces te versnellen maar hierin geen beloftes te kunnen doen. Het gaat volgens hem om een reële planning die haalbaar is volgens de deskundigen. Aan sporthal Putter Eng wordt alleen nog het noodzakelijke onderhoud uitgevoerd gezien de plannen deze op termijn af te stoten.

Alle partijen zijn overtuigd van de noodzaak van de komst van de nieuwe accommodatie al wordt aangegeven dat er wel heel veel geld mee is gemoeid en men zich daarvan ook bewust moet zijn. Naar aanleiding van vragen vanuit de commissie zegt de wethouder dat de raad op meerdere momenten nog bij de uitwerking van de verdere plannen wordt betrokken, zeker als het gaat om zaken die het budgetrecht van de raad betreffen.

Het gaat onder meer om de afkoop van de inkomsten van de korfbalvereniging na overdracht van het horecadeel aan de stichting binnensport Putten. Het zal, zo zegt Van de Hoorn, niet zo zijn dat het volledige gemis aan inkomsten voor rekening van de gemeente komt. Dit is een kwestie van onderhandelingen. 

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie