Afbeelding
Pixabay

Raad van State heeft beroep van omwonende ongegrond verklaard en bouw woning in Kom Noord en Zuidoost in Putten kan doorgang vinden

2 oktober 2023 om 14:16 Politiek

PUTTEN De bouw van een woning binnen het bestemmingsplan Kom Noord en Zuidoost in Putten kan doorgang vinden. 

De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het beroep van een omwonende ongegrond verklaard en stelt daarmee het college van burgemeester en wethouders in het gelijk. De vergunning is rechtmatig verleend

De aanvraag was in strijd met het bestemmingsplan, maar het college heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid hiervan af te wijken voor het toestaan van de balustrade van het dakterras, de overschrijding van de goothoogte en de overschrijding van het bouwvlak.

BALUSTRADE

In eerste instantie werd door de bezwaarmaker beroep ingesteld bij de rechtbank. De rechter vernietigde het besluit rond de balustrade. De afdeling van de Raad van State kwam echter tot de conclusie dat het college terecht gebruik heeft gemaakt van artikelen in het bestemmingsplan die de balustrade toestaan.

GOOTHOOGTE

De Raad van State gaat ook niet mee in het bezwaar tegen het feit dat de rechtbank onmiddellijk uitspraak heeft gedaan. Bezwaar was dat de behandeling plaats heeft gevonden zonder dat er een correcte videoverbinding was en de rechtbank niet de juiste goothoogte heeft meegewogen in het oordeel.

Volgens de Raad van State is er bij de goothoogte sprake van een kennelijke overschrijving. De rechtbank mocht onmiddellijk uitspraak doen vanwege het uitgangspunt dat verder onderzoek niet zou bijdrage aan de beoordeling van de zaak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie