Afbeelding
Google Streetview

Kolthoornseweg deels op slot

29 juni 2020 om 09:22 Verkeer en vervoer

PUTTEN De Kolthoornseweg in Putten wordt tussen de inrit van de parkeerplaats van voetbalvereniging Rood Wit en de inrit Krachtighuizerweg 40 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Wijnand Kooijmans

Het betreffende deel, een zandweg, wordt fysiek afgesloten met rood-witte hekken met daartussen een ruimte van 1.70 meter, zodat de afsluiting nog wel door niet gemotoriseerd verkeer kan worden gepasseerd. Auto’s gebruiken dit deel van de weg om snel vanaf de Krachtighuizerweg richting Rood Wit te rijden en omgekeerd.

ZANDWEG Volgens het college van burgemeester en wethouders is de zandweg niet geschikt voor de hoeveelheid verkeer dat hier gebruik vanmaakte. De zandweg vertoont, ondanks het onderhoud dat wordt gepleegd, veel gaten en kuilen. Dat komt, zo wordt gesteld, de verkeersveiligheid niet ten goede. Tevens wordt het gebruik van de weg bemoeilijkt voor wandelaars, fietsers en paardensport.

Naast de weg is een vakantiepark gelegen. De gasten hiervan ondervinden veel overlast van het stof wat de weg doet opwaaien tijdens droge periodes. Het college vindt dat het autoverkeer voldoende keuze heeft uit alternatieve routes. Bijvoorbeeld via de Bato’sweg of de Huinerenkweg. De politie heeft een positief advies uitgebracht ten aanzien van de afsluiting.

BEZWAAR Tegen de afsluiting kan nog wel bezwaar worden aangetekend. Bij het indienen daarvan kan ook de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen, zodat de weg niet mag worden afgesloten voor een besluit over de bezwaren is genomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie