Afbeelding
Tim van Donkersgoed

Gemeente sluit begin Stenenkamerseweg opnieuw af voor autoverkeer

13 januari 2022 om 16:27 Verkeer en vervoer

PUTTEN De gemeente Putten gaat zwerfkeien en een paaltje plaatsen bij de fietsoversteek op de Henslare ter hoogte van de Stenenkamerseweg. Dit vanwege het vele auto- en vrachtwagenverkeer die via de fietsroute de Henslare op- en afrijden. Dit was sinds enkele maanden mogelijk nadat de gemeente obstakels aan het begin van de Stenenkamerseweg had verwijderd.

De berm werd kapotgereden door sluipverkeer die niet een kort stukje om wilden rijden via het Broeksteegje. Buurtbewoners waren bang voor ongevallen. Er ontstonden kuilen in het wegdek die voor fietsers in het donker slecht zichtbaar zijn. Ook verwacht het verkeer op de Henslare niet dat er een voertuig via de fietsoversteek de weg opkomt.

Nadat de Henslare vier jaar geleden was doorgetrokken naar de Stationsstraat werd het eerste stukje Stenenkamersweg afgesloten voor autoverkeer. De gemeente plaatste vervolgens een rioolbuis, betonblokken en een stuk vangrail om gemotoriseerd verkeer te weren. Deze oplossing was vele Puttenaren en fietsers een doorn in het oog en zij klaagden daar regelmatig over op Social Media.

In het voorjaar gaat de gemeente het beginstuk tot aan het Broeksteekje verder opnieuw inrichten en asfalteren.

Afbeelding
De situatie tot enkele maanden geleden
Aan de overkant (Kelderskamp) plaatste de gemeente al zwerfkeien en een paaltje om sluipverkeer uit de wijk te voorkomen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie