Het team van Bike Totaal Geurts
Het team van Bike Totaal Geurts Bike Totaal Geurts

Vierde generatie bij fietsenzaak Geurts

27 februari 2024 om 11:33 Winkels

‘Vertrouwde service gaat mee met de tijd’

PUTTEN ,,De populariteit van de fiets is enorm gestegen’’, merken ze bij Geurts Tweewielers in Putten. De vierde generatie van het familiebedrijf beweegt mee met de sterk veranderende markt. Maar, benadrukken de nieuwe eigenaren: ,,Klanten kunnen blijven rekenen op de vertrouwde service van Geurts.’’

Simon Haverschmidt

Marcel Teunissen en Richard Schipper staan sinds dit jaar aan het roer van Bike Totaal Geurts in Putten. Al sinds 1946 is de fietsenzaak van de familie Geurts te vinden aan de Telgterweg. ,,Er komt zelfs nog een klant uit Harderwijk die hier heel vroeger zijn eerste brommer heeft gekocht’’, zegt Schipper. En ook binnen Putten zijn generaties opgegroeid met ‘een fiets van Geurts’.

Teunissen (28) is de zoon van Jan Teunissen, en behoort tot de vierde generatie. Hij vertelt: ,,Mijn vader is voor vele Puttenaren een bekend gezicht. Hij doet een stapje terug, maar blijft zichtbaar in de zaak.’’ De nieuwe mede-eigenaar werkt al van kleins af aan in het familiebedrijf, ook bij het filiaal in Nijkerk. ,,Dat begon met kleine klusjes, en is een beetje uit de hand gelopen’’, glimlacht hij.

De 43-jarige Schipper begon zijn loopbaan ook bij Geurts, en deed daarna ,,een flinke bak ervaring op’’ bij andere bedrijven in de branche. Die expertise zet hij nu in voor zijn nieuwe functie op het ‘oude nest’. Zijn vrouw Angela werkt in de winkel en verzorgt de administratie.

SMARTBIKE

Sinds Teunissen en Schipper in de zaak begonnen, is er heel veel veranderd in de fietsenbranche, geven de twee aan. De opkomst van de e-bike speelt daarin een cruciale rol. Schipper: ,,De fiets is enorm gestegen in populariteit. Het is tegenwoordig echt een serieus alternatief voor de auto bij woon-werkverkeer. Bovendien blijven ouderen langer mobiel, dankzij de elektrische fiets.’’ Teunissen vult aan: ,,We zien daarnaast een nieuwe generatie. Ook jongeren ontdekken de elektrische fiets. Vanwege kosten, gezondheid en gemak wordt de fiets vaker gekozen boven de auto. Zeker de smartbike, die verbonden is met een app, maakt fietsen interessant.’’

Technische ontwikkelingen vragen ook om modernisering van de werkplaats, en extra scholing van het personeel. ,,Ons team is echt de ader van het bedrijf’’, zoals Schipper het noemt. Nico werkt al ruim twintig jaar bij Geurts. Recentelijk heeft hij versterking gekregen van de 19-jarige Lotte, die net haar vakdiploma op zak heeft. ,,Ja, een vrouw op de werkplaats, dat is nog altijd bijzonder’’, zegt Schipper. ,,Klanten zijn blij en verrast om haar op de werkplaats te zien.’’ In Nijkerk zorgen Martin en Dennis ervoor dat de werkplaats en winkel goed blijven draaien.

HOGE SCORES

Wat typeert die vertrouwde service van Geurts Tweewielers? ,,Dat we net dat beetje méér doen voor de klant, op basis van wederzijds vertrouwen. We steken tijd in onderzoek om een ingewikkelde reparatie te doen, of om te voldoen aan de wensen van de klant’’, geven de eigenaren aan. Ze wijzen op de ‘hoge scores’ op de website van 5-Sterrenspecialist. Die service wordt volgens hen versterkt door een nieuwe dienst: het ‘totaal zorgeloos’-abonnement. ,,Alle onderhoud en reparatie vallen dan binnen die vaste kosten. Dat is fijn voor de klanten, want dan weten ze waar ze aan toe zijn.’’ Deze service wordt later dit jaar aangeboden.

Het familiebedrijf gaat naar eigen zeggen mee met de tijd, en dat vertaalt zich ook naar een nieuwe huisstijl. Ook de showroom heeft een nieuwe uitstraling gekregen, onder het motto: ‘Nieuwe look, vertrouwde service’. Teunissen: ,,Ik denk dat mijn opa Jaap wel trots is. Het is het familiebedrijf dat voortleeft.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie