Aart Jan en Tessa Kok bij hun eigen ecologische beddenmerk Auraletto.
Aart Jan en Tessa Kok bij hun eigen ecologische beddenmerk Auraletto. Eigen foto

Nieuwe generatie Kok Bedden in Putten klaar voor toekomst in de Dorpsstraat

22 september 2023 om 08:45 Zakelijk

PUTTEN Sinds anderhalf jaar hebben Aart Jan en Tessa Kok de beddenspeciaalzaak van hun vader Harrie overgenomen. Met de nieuwe generatie is Kok Bedden klaar voor de toekomst.

Het familiebedrijf in Putten bestaat al sinds 1946, toen hun opa Aart de woonwinkel Kok Woninginrichting begon. Hij had drie zonen en een dochter. Zoon Harrie is de beddenwinkel aan de Dorpsstraat begonnen. Zijn broers en hun familieleden runden Kok Wonen en Kok Interieurs aan het Gervenhof. De woonwinkel is vorig jaar gestopt, de nieuwe generatie zet de beddenwinkel voort.

Aart Jan (35) is al vanaf zijn vijftiende actief in het bedrijf. ,,Ik ben in 2011 al begonnen met de webshop, die nu heel belangrijk is voor ons. Op de achtergrond doe ik het webshopbeheer en de marketing.” Zijn zus Tessa (27 ) staat nu zes jaar in de winkel en is voor de klant het gezicht op de voorgrond. ,,Ik doe het winkelbeheer, de winkelverkoop en de klantenservice. We runnen samen het bedrijf en bepalen samen de collectie en de merken die we verkopen.”

Vrijwel de hele collectie in de winkel staat ook op de volwaardige webshop, die klanten uit heel Nederland naar de winkel in Putten trekt. Aart Jan: ,,In de webshop krijg je al een goed beeld van de collectie en is het mogelijk om je producten zelf samen te stellen. De meeste mensen komen vervolgens naar de winkel om het echt te ervaren. We hebben een brede collectie massief houten bedden, boxsprings, kledingkasten en specialiseren ons in bepaalde categorieën waar mensen gericht op zoeken, zoals de Eco collectie en ons eigen merk.”

Dit is Auraletto, een compleet beddenmerk met bedden, matrassen en bedtextiel, volledig gemaakt van natuurlijke materialen, zoals biologisch katoen, wol, kokos, kameelhaar en matrassen van 100% natuurlatex. ,,Natuurlijke materialen zijn de hoofdspecificatie wat het merk onderscheidend maakt. We zijn vijf jaar geleden met het merk begonnen, afgelopen jaar is het in een nieuw jasje gestoken en doorontwikkeld tot een serieus merk met een website, nieuwe matrassenserie, luxe hoezen en nieuw logo. Het product wordt in de Benelux gemaakt, de losse onderdelen komen naar Putten en de bedden worden hier in elkaar gezet.”

Kok Bedden, Dorpsstraat 16-20, 3881 BD, Putten 0341-357821, kijk ook op de website: www.kokbedden.nl

Marco Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie