Centrum Putten
Centrum Putten WCP

Putten stelt start herinrichting winkelstraten uit tot najaar 2022

5 maart 2021 om 15:00 Winkels

PUTTEN De herinrichting van winkelstraten in het centrum van Putten start pas in het najaar van 2022. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten op verzoek van Winkelcentrum Putten (WCP) en VVV Putten. De start van deze werkzaamheden stond aanvankelijk voor komend voorjaar gepland. 

,,WCP en VVV zijn van mening dat, zodra de situatie rondom het coronavirus het toelaat, ondernemen en winkelen centraal moeten staan. Opengebroken straten vormen, in de ogen van WCP en VVV, hierbij een belemmering”, geeft wethouder Roelof Koekkoek aan. De wethouder noemt het verzoek van de ondernemers een ‘niet te negeren signaal’.

WATER AAN DE LIPPEN ,,Het behoeft geen nader betoog dat de coronacrisis een grote impact heeft op de ondernemers’’, lichten burgemeester en wethouders toe in een brief aan de gemeenteraad. ,,De horecaondernemingen zijn ook in Putten vanaf oktober 2020 gesloten. De niet-essentiële winkels zijn sinds half december dicht. Veel van onze middenstanders staat het water aan de lippen. Om die reden heeft het WCP-bestuur, ondersteund door de VVV, ons gevraagd een pas op de plaats te maken met de reconstructie van de winkelstraten. De WCP is van mening dat het ondernemen, het draaien van omzet, in 2021 centraal moet staan. Wij geven gehoor aan deze oproep. De straten zijn op dit moment nog niet aanbesteed, op dat vlak zijn er dus geen belemmeringen.’’

START KERKSTRAAT WCP en VVV hadden eigenlijk gevraagd om met de herinrichting te starten in januari 2022. Het college vindt dat tijdstip niet geschikt vanwege mogelijke hinder door vorst en heeft daarom gekozen voor het najaar van 2022. Dan wordt er volgens plan begonnen in de Kerkstraat. In het najaar van 2023 volgen dan de Dorpsstraat en mogelijk ook de Verlengde Dorpsstraat. Daarbij wordt rekening gehouden met eventuele bouwactiviteiten in dat gebied. 

PLEINEN De reconstructie van de winkelstraten in Putten is de tweede fase van het Centrumplan Putten. De eerste fase is de reconstructie van het Fontanusplein en Kerkplein. Deze klus is bijna geklaard, meldt het college. ,,Beide pleinen worden midden april opgeleverd.’’ De kosten voor de reconstructie van de pleinen vallen zes ton hoger uit dan verwacht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie