Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Puttense weekmarkt na één jaar terug op Kerkplein en Fontanusplein

10 mei 2021 om 12:44 Winkels

PUTTEN De wekelijkse voedsel- en warenmarkt van Putten is vanaf woensdag 12 mei weer te vinden op het Kerkplein en het Fontanusplein. Het gaat om de complete markt, zowel de food- als non-foodkramen. Met de terugkeer naar de oorspronkelijke locatie komen de twee tijdelijke marktlocaties te vervallen. De markt keert terug naar het dorpscentrum omdat de werkzaamheden aan het Kerkplein en het Fontanusplein, in het kader van het Centrumplan, zo goed als afgerond zijn.

De vernieuwde pleinen, de overzichtelijke marktopzet en de brede paden tussen de kramen moeten ervoor zorgen dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. De gemeente zet verkeersregelaars in bij de ingangen van de markt. Zij houden in de gaten of het niet te druk wordt. Als er toch teveel mensen komen, vragen zij bezoekers te wachten tot er weer voldoende ruimte is. Tijdens de weekmarkt wordt er door boa’s gecontroleerd op de naleving van de coronamaatregelen. Bezoekers worden dringend verzocht om alléén naar de markt te komen, het te laten bij een kort bezoek en voldoende afstand tot elkaar te bewaren.

PARKEREN EN VERKEER Bezoekers van de weekmarkt kunnen parkeren op het parkeerterrein aan de Brinkstraat. Parkeren op het Kerk- en Fontanusplein is vanaf dinsdagavond 19.00 uur tot woensdagmiddag 15.00 uur niet mogelijk. Dit in verband met de opbouw van de marktkramen en de markt zelf. De Papiermakerstraat is op de woensdagen tot 15.00 uur, ter hoogte van de marktlocatie, afgesloten voor alle verkeer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie