Opticiens Richard Tamminga, Niels Vijge en Joyce van Meerveld en fysiotherapeut Klaas van de Kamp (2e van links) geven advies.
Opticiens Richard Tamminga, Niels Vijge en Joyce van Meerveld en fysiotherapeut Klaas van de Kamp (2e van links) geven advies. Foto: Marco Jansen

In topvorm achter uw bureau

3 maart 2021 om 07:00 Zakelijk

PUTTEN Sinds de corona-uitbraak is thuis voor velen de nieuwe werkplek geworden. Massaal worden zolderkamers en rommelhokken voorzien van een bureau en een stoel om rustig te kunnen werken. Praktijk voor Fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema en Veluwe Optiek werken samen om mensen met klachten te helpen.

Marco Jansen

Ondanks de creatieve oplossingen en mooie werkplekken die het afgelopen jaar zijn ontstaan, is er een toename van nek- en schouderklachten bij de Praktijk voor Fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema. Fysiotherapeut Klaas van de Kamp: ,,Veel thuiskantoren zijn tegenwoordig voorzien van een ergonomisch ingerichte werkplek. Uiteraard is een goede stoel en de hoogte van het bureau belangrijk, maar in veel gevallen is dat niet de hoofdoorzaak van de klachten. Zelfs bij de modernste werkplek is de houding van doorslaggevend belang.”

Op advies te geven over een optimale houding, werken de ergospecialisten Van de Kamp en Lolkema samen met Veluwe Optiek. Zo kunnen klachten worden voorkomen of het herstel worden bevorderd. Opticien Richard Tamminga: ,,De meeste klachten ontstaan door het aannemen van een verkeerde houding en deze wordt vaak veroorzaakt door het dragen van een niet goed aangemeten bril op de werkplek.”

Collega-opticien Niels Vijge: ,,Even makkelijk een standaard leesbril pakken voor een werkdag is een optie, maar tegelijk een lapmiddel. Veel mensen denken dat ze met een multifocale bril optimaal beeldschermwerk kunnen verrichten. Dat lukt korte tijd wel, maar als je werkzaamheden voornamelijk achter het beeldscherm zijn, is dit geen oplossing. Omdat het leesgedeelte van de multifocale bril onderin het glas zit, zal je, om goed op het scherm te kunnen kijken, je hoofd achterover kantelen. Dit leidt na een paar uur werken tot vervelende spanningsklachten in de nek en het kan uiteindelijk tot langdurige nek- of hoofdpijnklachten leiden.”

Een computerbril is bij uitstek geschikt voor werk binnen de twee meter, dus achter het beeldscherm. Richard: ,,Oplossingen zijn simpel, maar je moet dus herkennen waar je klachten vandaan kunnen komen. Uw fysiotherapeut kan helpen met het verminderen van de klachten; wij kunnen daarnaast met de juiste bril voor een langetermijnoplossing gaan met de ergo-bril. Ook buiten werktijden is de ergo-bril van Veluwe Optiek ideaal voor activiteiten waarbij er gekeken wordt binnen een straal van twee meter, zoals bij het maken van een schilderij, het spel sudoku, breien, of even op de iPad en e-reader kijken.’’

Joyce van Meerveld: ,,Op zaterdag 6 maart staat er een enthousiast en gespecialiseerd team klaar bij Veluwe Optiek om uitleg te geven over de ergo- en beeldschermbril. Ook is fysiotherapeut Klaas van de Kamp in de winkel om kritisch te kijken naar uw werkhouding. U bent van harte welkom voor passend advies en een analyse van uw digitale kijkgedrag. Uiteraard wordt er gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM en maken wij graag een afspraak. Zo kunnen wij u alle aandacht geven en veilig te werk gaan.”

Veluwe Optiek
Dorpsstraat 49 Putten
Tel: 0341-767004
www.veluweoptiek.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie