Het team van Veluwe Optiek (vlnr): Ben Kluin, Niels Vijge, Ingrid Tomassen, Charlotte Fredriksen, Richard Tamminga en Joyce van Meerveld.
Het team van Veluwe Optiek (vlnr): Ben Kluin, Niels Vijge, Ingrid Tomassen, Charlotte Fredriksen, Richard Tamminga en Joyce van Meerveld. Foto: Marco Jansen

Veluwe Optiek in Putten bestaat 10 jaar: ‘Gegroeid door trouwe klanten’

14 maart 2023 om 15:10 Zakelijk

PUTTEN Ze staan in het dorp bekend als ‘de jongens’. Ondernemers Niels Vijge (36) en Richard Tamminga (50) zijn trots op het tienjarig bestaan van Veluwe Optiek in Putten. Sinds de verhuizing naar het nieuwe pand aan de Dorpsstraat 43 is het bedrijf gegroeid in ruimte, medewerkers en dienstverlening.

Niels en Richard zijn Veluwe Optiek gestart op 21 maart 2013, als optiekzaak aan de Dorpsstraat 49 in het centrum van Putten. Op 15 maart 2022 verhuisden zij naar een nieuw pand aan de Dorpsstraat 43. „Een unieke kans die voorbij kwam en we zijn heel blij en trots dat we deze grotere locatie konden realiseren, mogelijk gemaakt door onze trouwe klanten’’, zeggen Richard en Niels. De Puttense ondernemers kijken terug op een mooie ontwikkeling die in 10 jaar is doorgemaakt. Niels: ,,Het is bijzonder om te zien waar we nu staan. Dat hebben we te danken aan het gestelde vertrouwen van de mensen in ons, mond-tot-mondreclame, dat klanten het ons gegund hebben en aan onze partners. Het is aan ons om dat waar te maken. Dat hebben we niet met z’n tweeën kunnen bereiken, maar zeker ook door een leuk en gezellig team. Joyce van Meerveld is bijna zes jaar in dienst en zij heeft ook een groot deel van de afgelopen periode meegemaakt.”

Veluwe Optiek is gegroeid in winkeloppervlak en als team. „We waren met drie en nu met zes personen; opticiens, contactlensspecialisten en brilstylisten. Ingrid Tomassen is er in mei 2022 bij gekomen; Ben Kluin en Charlotte Fredriksen zijn op 1 september 2022 begonnen. Charlotte en Ingrid worden opgeleid tot winkelmedewerker en brilstylisten.” Onderdeel van de groei is een tweede meetruimte en uitbreiding van dienstverlening. Richard: „Ben en Joyce hebben bij de leverancier trainingen gevolgd en zo is er meer expertise in huis gehaald. De laatste jaren zien wij een grotere doelgroep met droge ogen. Doordat we veel bezig zijn met laptops, computers en mobiele telefoons krijgt het oog meer een staarfunctie en creëert minder knipperslag. Ook klimaatbeheersing in kantoorruimtes en geïsoleerde huizen heeft hier invloed op. Klachten die ontstaan zijn vermoeide en branderige ogen, een geïrriteerd gevoel van zand in de ogen of jeukende ogen. We kunnen met moderne apparatuur een traananalyse uitvoeren. Uit onderzoek kunnen we achterhalen waar de klachten vandaan komen. Dat kan ook een chronische aandoening als blepharitis zijn. Wij kunnen een behandelplan opstellen en de klachten verlichten. Hier hebben we de nodige producten voor in huis.”

Je kunt een kostuum op maat laten maken, maar er bestaat ook maatwerk in de optiek. Niels: „Door de investeringen in de nieuwste technieken, kunnen bij ons ook de glazen gepersonaliseerd worden gemaakt. Vergelijk het met het verschil in beeldkwaliteit van een tv-scherm van 2023 en een tv uit 2010.”

Richard en Niels beloven dat ze ‘de jongens’ blijven. „Onze uitstraling is nog steeds hetzelfde door het team wat er staat. Er hangt hier altijd een goede sfeer en iedereen is welkom.”

www.veluweoptiek.nl

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie