Lucas Veenendaal (SDC Putten) haalt de bal weg tegen Monnickendam. (foto: Melis Geurts)
Lucas Veenendaal (SDC Putten) haalt de bal weg tegen Monnickendam. (foto: Melis Geurts) Melis Geurts

SDC Putten geeft zege weg in slotfase: ‘We geven twee dure punten weg’

30 april 2023 om 16:05 Voetbal

MONNICKENDAM SDC Putten leek de buit binnen te hebben tegen nummer voorlaatst Monnickendam, maar verspeelde in de laatste minuten toch nog een 0-2 voorsprong. „We geven twee dure punten weg die wij goed konden gebruiken. We hadden het al eerder moeten beslissen’’, was trainer Ton Cornelissen teleurgesteld.

SDC Putten kwam al vroeg op 0-1 door Jefta van den Broek, die vanaf links een individuele actie naar binnen maakte en met zijn schot de verre hoek vond. „Een prima goal en daarna kregen we mogelijkheden om de voorsprong nog voor rust naar 0-2 te brengen. Zo schoot Jesse Schuin een bal op de keeper.” 

Monnickendam kreeg een grote kopkans, die keeper Thodorie Velanas knap pareerde. „Wij moesten net als vorige week het spel maken en zij probeerden vanuit de omschakeling lange ballen te spelen op hun diepe spits. Het gevaar dat ze daarmee probeerden te creëren hadden we redelijk goed onder controle. Zij hadden wat goede voorzetten die we goed verdedigden.”

Na rust verdubbelde Vincent ter Burg de marge met een prachtig afstandsschot en hadden Giovanni Hiwat, Rob Buter en Josh van Lier de kans om de score uit te breiden. Van Lier had daarbij de pech dat zijn inzet tegen de paal ging. „We hadden het veel eerder moeten beslissen, dan was het klaar en was er niks aan de hand. Als je de derde maakt, heeft de tegenstander geen geloof meer en spelen ze nergens meer voor.”

Monnickendam kwam nu in de laatste fase nog gelijk doordat keeper Velanas na een goede redding op een vrije schietkans een rebound moest toestaan aan Damian Viedma. In blessuretijd viel de bal nog een keer verkeerd en scoorde Daan Pruim. „Als je het zelf niet afmaakt, kun je hier altijd tegenaan lopen, dat moeten we onszelf verwijten.”

Monnickendam degradeerde door dit resultaat, SDC Putten had geluk dat Roda’46 (2-2 tegen Zuidvogels) en ZOB (0-4 verlies tegen De Meern) niet profiteerden van het puntverlies. „Als je het positief bekijkt, ben je zelfs een punt uitgelopen op ZOB, maar we hadden meer ruimte kunnen en moeten hebben. We krijgen Roda’46, ZOB en De Bilt nog, allemaal concurrenten.”

1A: Monnickendam - SDC Putten 2-2 (0-1). 10. Jefta van den Broek 0-1, 51. Vincent terBurg 0-2, 89, Damian Viedma 1-2, 90+2 Daan Pruim 2-2.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie